Μια οφειλόμενη απάντηση στά κυβερνητικά «παπαγαλάκια»γιά τις φυλακές

Πριν λίγες μέρες, διαβάσαμε στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα »Εποχή» ένα κατάπτυστο άρθρο, που εκτός των άλλων εκθείαζε τη δημιουργία του λεγόμενου »παιδικού επισκεπτηρίου».

Η αρθρογράφος μέσα από μια πλασματική εικόνα, που με έντεχνο τρόπο έδειχνε έναν καναπέ απ’το ΙΚΕΑ και δυο – τρία αρκουδάκια, προσπάθησε να πείσει, το λιγοστό ευτυχώς κοινό της εφημερίδας ο,τι πλέον τα πράγματα εντός της φυλακής κυλούν καλά.

Ξέχασε βέβαια να γράψει, πως για να φτάσει ένα παιδί στο δεκαπέντε τετραγωνικών παιδικό επισκεπτήριο πρέπει να περπατήσει πάνω από πεντακόσια μέτρα ανάμεσα σε κάγκελα και συρματοπλέγματα, να περάσει δύο φορές απ΄τα καρκινογόνα μηχανήματα ελέγχου και να συναντήσει τη μητέρα του για εικοσιπέντε λεπτά, παρουσίας σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Ξέχασε βέβαια να γράψει πως στη φυλακή κρατούνται παιδάκια που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα τρία έτη, ξέχασε να γράψει ο,τι απ’το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν επωφελήθηκε καμιά μητέρα, ξέχασε να γράψει για τους θανάτους των τελευταίων μηνών εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, ξέχασε να γράψει για τις κατσαρίδες και τα τρωκτικά που παρελαύνουν εντός των φυλακών, για το ζεστό νερό που δεν υπάρχει, για την ανύπαρκτη ιατρική περίθαλψη,για τις συνθήκες υγιεινής και δεκάδες ακόμα παρόμοια θέματα.

Προφανώς η κυρία ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις που δημιουργούνται για το θέμα που προσπαθούμε να αναδείξουμε και να τερματίσουμε.
Τον εγκλεισμό δηλαδή για τις μητέρες κρατούμενες με ανήλικα τέκνα.
Αν νομίζουν κάποιοι αφελείς – εντολοδόχοι του συστήματός πως θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Ο αγώνας θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν παιδιά στη φυλακή, όσο υπάρχουν παιδιά μακριά απ’την μητρική στοργή.

Εκ της διευθύνσεως.

Υ,Γ. Η φωτογραφία είναι απ’τα »resort» που διαμένουν φυλακισμένα τα παιδάκια με τις μητέρες τους.

Foto:Tatiana Bolari

Καμιά μητέρα και κανένα μωρό στη φυλακή

Lefteria:

Σκιές στο περιθώριο πού έχουν δικαίωμα στήν ζωή,δικαίωμα στό αύριο,δικαίωμα στο όνειρο

Μέσω ενός κατάπτυστου άρθρου η κυρία Μπαμπάση προσπαθεί να πείσει δέν ξέρω ποιούς πώς οι συνθήκες στίς ελληνικές φυλακές άλλαξαν
Μή ξεχνάμε και το ρεπορτάζ του Χαρίτου πρίν λίγο καιρό στο νοσοκομείο τών φυλακών (το γνωστό σε όλους μας κολαστήριο)πού έκανε αναφορά γιά καθαριότητα και συντήρηση τών χώρων , λές και εάν βάψεις ένα τοίχο ή σφουγγαρίσεις αλλάζουν οι συνθήκες κράτησης
Πόσες φορές έχει καταδικαστεί η Ελλάδα γιά τίς άθλιες συνθήκες που επικρατούν στίς Ελληνικές φυλακές κυρία Μπαμπάση;

Tί προσπαθείτε να μας πείτε πώς οι κρατούμενοι φιλοξενούνται σε κελιά τύπου hotel 4 season;
Τήν ώρα που μωρά εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω από κάγκελα στις φυλακές Ελαιώνα ;
Επειδή εγκαινιάσατε χώρους παιδικού επισκεπτηρίου με ζωγραφιές θαρρείτε πώς οι πληγές στη ψυχούλα τών παιδιών που επισκέπτονται τίς κρατούμενες μάνες τους θά επουλωθούν;
Η τα μωρά που βρίσκονται εντός φυλακής με τη μάνα τους θά επουλώσουν ποτέ τά τραύματα τής ψυχούλας τους….
Κυρία Μπαμπάση δέν αρκεί να δηλώνεις αλληλέγγυα,αλλά να καταγράφεις την αλήθεια όχι αυτή που σου υπαγορεύει από τή Κουμουνδούρου

Φυλακισμένα χαμόγελα……

 

 

Βοηθήστε να ακουστεί η φωνή τών παιδιών καί τών μητέρων πού βρίσκονται   πίσω από τά κάγκελα

η σελίδα τους στο f/b Καμιά μητέρα και κανένα μωρό στη φυλακή