Ν. Μπογιόπουλος: Για το έγκλημα της Μαρφίν και την ασφαλίτικη σκευωρία που κατέρρευσε

Μιλώντας, λοιπόν, στην σημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι σ’ αυτό το έγκλημα με θύματα 3 ανθρώπους «είχαμε φαινόμενα απίστευτης αστυνομικής αυθαιρεσίας». Και αφού αναφέρει τους γελοίους ασφαλίτικους ισχυρισμούς με τους οποίους οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην δίκη επικεντρώθηκε σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.
Συγκεκριμένα σε μια παράγραφο της έκθεσης που υπέβαλε η Πυροσβεστική, μετά την πυρπόληση της τράπεζας με τα τραγικά αποτελέσματα, αναφέρει ότι αυτό το χτύπημα δεν θα μπορούσα να υπάρξει και αυτή η φωτιά δεν θα μπορούσε σε τόσο λίγο χρόνο να επεκταθεί τόσο πολύ αν το εύφλεκτο υλικό που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν «ειδικού τύπου».

Καταγράφεται, λοιπόν στην έκθεση της Πυροσβεστικής ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν «διαβαθμισμένο υλικό».  (Εδώ να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση της ίδιας της Μαρφίν,η οποία αναφερόμενη στην πυρπόληση της τράπεζας υποστήριζε ότι «πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με «βόμβες napalm»»).

Και ο Ν. Μπογιόπουλος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του αναρωτήθηκε: «Ποιοι έχουν πρόσβαση σε «διαβαθμισμένα υλικά»; Ποιοι εισάγουν «διαβαθμισμένα υλικά»; Που πουλιούνται αυτά; Γιατί δεν αναζητήθηκε απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα; Για να δούμε αυτό το υλικό που προκάλεσε αυτό το έγκλημα ποιοι και πώς θα μπορούσαν να το έχουν προμηθευτεί». 

Ρητορικές είναι φυσικά οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες.

tsak-giorgis