Συμπλοκές και τραμπουκισμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Οι συνεχείς εντάσεις, αντεγκλήσεις και τραμουκισμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής είχαν ως αποτέλεσμα η σχετική διαδικασία να διακοπεί για την Πέμπτη, οπότε θα κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο μάρτυρα Σωτήρη Πουλικόγιαννη για την επίθεση των μελών του νεοναζιστικού μορφώματος κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα.

Αφορμή για την ένταση ήταν η ερώτηση προς τον μάρτυρα, από τον δικηγόρο του ΠΑΜΕ «εάν το παράγγελμα για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος τους στο Πέραμα, ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο μέσα στη δικαστική αίθουσα» (σ.σ. εννοούσε την αντίδραση του κοινού από την πλευρά της ΧΑ που κινήθηκε στην είσοδο όταν άκουσε φασαρία).

Ακολούθησαν οξείες αντιδράσεις και φωνές από την υπεράσπιση, με αποτέλεσμα η Έδρα να αποχωρήσει από την αίθουσα και να ακολουθήσει πανδαιμόνιο μεταξύ των δύο πλευρών του ακροατηρίου, που ξεκίνησαν όρθιοι ανταλλαγή συνθημάτων μέσα στη δικαστική αίθουσα.

«Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «ΕΑΜ- ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» και «Φουντούλης – Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη» φώναζαν οι μεν, για να ακολουθήσουν οι δε με το σύνθημα «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή».

Ήταν τέτοια η ένταση, που ο γραμματέας της έδρας επανήλθε στη δικαστική αίθουσα και ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών και οι αντιφασίστες από την είσοδο που μπαίνουν στη δικαστική αίθουσα οι κατηγορούμενοι.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη εμπλοκή του κατηγορούμενου βουλευτή Γιάννη Λαγού στην επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα επικαλούμενος μηνύματά του προς στελέχη της οργάνωσης πριν και μετά το περιστατικό.

Νωρίτερα, με ερωτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής αγωγής από την πλευρά του ΠΑΜΕ συνεχίστηκε μετά την πρώτη διακοπή η κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη. Το δικαστήριο επανήλθε λίγο μετά τις 11:15 και αφού προηγουμένως μπήκε στη δικαστική αίθουσα, από την είσοδο των δικηγόρων και των δημοσιογράφων και συνοδεία  αστυνομικής δύναμης, η ομάδα αντιφασιστών οι οποίοι είχαν τις γροθιές σηκωμένες ψηλά.
 
Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αντιφασίστες δέχθηκαν νωρίτερα επίθεση από χρυσαυγίτες στον προθάλαμο του δικαστηρίου, χωρίς να παρέμβει η αστυνομία.Η επίθεση έγινε από περίπου 20 μελη της Χρυσλης Αυγής της ομαδας Δεβελεκου και Δεμεστοιχα.
Advertisements