Η αστυνομία πυροβολεί Κούρδους διαδηλωτές (βίντεο)

*Πρίν λίγο το καθεστώς Ερντογάν προφυλάκισε τους συλληφθέντες ηγέτες του φιλοκουρδικού κόμματος #HDP

Lefteria

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε όλες στην Τουρκία από τους Κούρδους που διαμαρτύρονται για την σύλληψη των ηγετών και των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Σε Ντιγιάρμπακιρ, Κωνσταντινούπολη Αττάλεια, Άγκυρα και Σμύρνη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις πολιτών που διαδήλωναν κατά της σύλληψης των συμπροέδρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών για να διαλυθεί το πλήθος των διαδηλωτών στο Ντιγιάρμπακιρ, ενώ σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη έγινε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.

Βίντεο από τη διαδήλωση πολιτών στην Κωνσταντινούπολη καταγράφει τη στιγμή που αστυνομικός καλεί τους συναδέλφους του να κάνουν χρήση των όπλων τους για να διαλύσουν το πλήθος, φωνάζοντας: «Πυροβολήστε τους αν είναι απαραίτητο».

alfavita.gr

Το δικαστήριο του Ντιγιάρμπκιρ αποφάσισε την προφυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεντάγ, συμπροέδρων του HDP, καθώς και τριών άλλων βουλευτών του σχηματισμού αυτού, που είχαν τεθεί υπό κράτηση την περασμένη νύκτα.

Advertisements