Ενημέρωση σχετικά με την κλήτευση σε ειδικό ανακριτή των Μ.Σεϊσίδη και Κ.Σακκά

Στις 4 Αυγούστου μετά από καταδίωξη στην περιοχή της Σπάρτης, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς.

Οι ευθείες βολές πυροβολισμών εναντίον τους, παρά το γεγονός ότι ήταν άοπλοι, η αγριότητα του ξυλοδαρμού τους στην άρνηση τους να συνεργαστούν με τους μπάτσους του τοπικού τμήματος, αλλά και με το κλιμάκιο αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, οριοθετεί τα πλαίσια μιας ακόμη άνισης μάχης με τους μηχανισμούς καταστολής, από την οποία οι σύντροφοι βγήκαν αλώβητοι και πιο δυνατοί.

Ο Κώστας και ο Μάριος, παρέμεναν εδώ και χρόνια σε καθεστώς φυγοδικίας, καθώς ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους είχε επιλέξει να προασπίσει την ελευθερία του με κάθε κόστος.

Ο πρώτος είχε κατηγορηθεί το 2010 για συμμετοχή σε άγνωστη(!)  «τρομοκρατική» οργάνωση και ως μέλος της Σ.Π.Φ και μετά από απεργία πείνας τον Ιούνη του 2014 απελευθερώνεται προσωρινά με αυστηρούς όρους. Έπειτα από προκλητικές απόπειρες της αντιτρομοκρατικής να τον οδηγήσει στα μπουντρούμια της αστικής δημοκρατίας, αποφασίζει να περάσει σε καθεστώς φυγοδικίας. Ο δεύτερος σύντροφος διέφευγε της σύλληψης του από το 2006, όταν και μαζί με τους Γ. Τσιρώνη και Σ. Σεϊσίδη κατηγορήθηκαν με ανύπαρκτα στοιχεία για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα» με αφορμή τη ληστεία της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος.

Οι τρείς σύντροφοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στα εντάλματα σύλληψης τους και να παρουσιαστούν στις αστυνομοδικαστικές αρχές, με αποτέλεσμα να δεχθούν ισχυρές πιέσεις από τους μηχανισμούς καταστολής και προπαγάνδας. Δεκάδες δημοσιογραφικά άρθρα που τους ενέπλεκαν σε δεκάδες υποθέσεις ληστειών τραπεζών και ενέργειες αντάρτικου πόλης, η επικήρυξη τους για 600.000ευρώ το 2009, η συνεχής επίδειξη των προσώπων τους σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και οι μονίμως αναρτημένες φωτογραφίες τους στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα διαμόρφωσαν για χρόνια τους κανόνες για τον εντοπισμό τους.

Ο Μ. Σεϊσίδης και ο Κ.Σακκάς για ότι διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους (πυροβολισμοί και ξυλοδαρμός τους, από καθαρή τύχη ζωντανοί) δικάστηκαν για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα με πάνω από 30 μήνες φυλάκισης ο καθένας! Η διαφαινόμενη ξεχωριστή πορεία τους μετά από αυτή τη δίκη, όπου οι σύντροφοι θα περίμεναν την εκδίκαση των διαφορετικών εκκρεμών υποθέσεων τους (για τον Μάριο στις 16 Δεκεμβρίου 2016 ορισθείσα δίκη για τους «ληστές με τα μαύρα» και για τον Κώστα το εφετείο της άγνωστης οργάνωσης, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμα, αλλά και το δικαστήριο που λαμβάνει χώρα εδώ και μήνες με δεκάδες συντρόφους κατηγορούμενους στην ειδική αίθουσα του Κορυδαλλού), επανενώνεται ξανά.

Αφορμή αυτή τη φορά, χωρίς αυτό να είναι επιβεβαιωμένο, είναι τα αποτυπώματα των δύο συντρόφων που έχουν βρεθεί πάνω σε κινητά αντικείμενα.

Ο ειδικός ανακριτής Ε. Νικόπουλος καλεί τους συντρόφους την Πέμπτη, 10/11 στη Λουκάρεως, στις 10:00 για τον Μ. Σεϊσίδη και στις 12:00 για τον Κ. Σακκά, για να απολογηθούν στη βάση μιας θολής κλήτευσης, που πιθανόν εμπεριέχει ληστείες τραπεζών και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για παρόμοια διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τους Γ. Τσιρώνη, Σ. Χριστοδούλου και Γ. Πετρακάκο, όταν και αποπειράθηκε με αστείους ισχυρισμούς να ενταχθεί ένα ήδη βαρύτατο κατηγορητήριο, αλλά και κάποιες επιπλέον ληστείες τραπεζών στα πλαίσια δράσης της Ε.Ο Επαναστατικός Αγώνας. Η προσπάθεια ναυάγησε, καθώς προσέκρουσε στην πραγματική ένδεια στοιχείων.

Εμείς, από την πλευρά των αλληλέγγυων, που στεκόμαστε στους δρόμους, στα δικαστήρια και στις φυλακές αυτής της χώρας απέναντι στον κόσμο της εξουσίας και του κεφαλαίου, δηλώνουμε πώς θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια δικαστικής εξόντωσης των δύο συντρόφων, με νομικούς ακροβατισμούς, υπαγορευμένους από τους πάσης φύσεως διωκτικούς μηχανισμούς και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει καμία νέα νομική δίωξη τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

αλληλέγγυοι-ες

athens.indymedia.org

Advertisements