ΜΑΤ στην Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για να φύγουν οι διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών

Πρώτη φορά… ΣΥΡΙΖΑριστερά με ΜΑΤ για να διώξει διαδηλωτές, οι οποίοι βρέθηκαν μαζικά έξω από τη Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για να αποτρέψουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Ένας πλειστηριασμός κατά 63χρονης, η οποία έχανε την πρώτη και μοναδική κατοικία της.
Που είναι κύριοι της κυβέρνησης η προστασία των λεγόμενων «φτωχών»;

Που είναι κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η προστασία ανθρώπων που και εσείς φέρατε στο χείλος του γκρεμού με τα… πόνο ψυχής μνημονιά σας;

Θα μας πείτε λαϊκιστές. Δεν είμαστε. Είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι και μετά δημοσιογράφοι, που δεν κλείνουμε τα μάτια στην απλή καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών αυτής της χώρας.

Στείλατε κύριοι της κυβέρνησης ΜΑΤ και αστυνομία για να διώξει τους δημοσιογράφους και τους διαδηλωτές έξω από την Δ΄εφορία της Θεσσαλονίκης;

Όπως στέλνετε κάθε Τετάρτη αστυνομία και ΜΑΤ στα δικαστήρια ανά τη χώρα και κυρίως σε αυτά της Θεσσαλονίκης;

Ποιον προστατεύετε;

Τον απλό πολίτη ή τις τράπεζες που εσείς ανακεφαλαιοποιήσατε με δισεκατομμύρια;

Ας μη γελιόμαστε…

Αυτή η κυβέρνηση δείχνει και είναι ανήμπορη να προστατέψει τον απλό πολίτη, ο οποίος μετά από επτά «πέτρινα» μνημονιακά χρόνια, προσπαθεί να κερδίσει αυτό που έχασε, τον αυτοσεβασμό. Προσπαθεί να μη χάσει αυτό για το οποίο δούλευε εδώ και πολλά χρόνια, ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.

Και έρχεστε εσείς, οι ούτε κατά φαντασίαν «Αριστεροί», να εφαρμόσετε πολιτικές που είναι τεχνηέντος υπέρ του κεφαλαίου. Φτάνει πια.


Ας πάμε όμως στα σημερινά γεγονότα…

Στη 1 το μεσημέρι, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από τη Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αντιγονιδών, στην οδό Κρυστάλλη, για να αποτρέψουν ακόμη έναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Αφορούσε την πρώτη και μοναδική κατοικία 63χρονης από τις Συκιές, μίας από τις λεγόμενες «φτωχογειτονιές», με χρέη προς την εφορία, δηλαδή προς το κράτος που κατά τ’ άλλα έπρεπε να προστατεύεται…

Μιλάμε για πρώτη κατοικία 61 τετραγωνικών μέτρων, ανθρώπου που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όχι μόνο δεν προστατεύτηκε από το κράτος, αλλά το ίδιο το κράτος έστειλε ΜΑΤ και αστυνομικούς για να γίνει ο πλειστηριασμός.

Αυτή η πολιτική των ΜΑΤ θυμίζει άλλες εποχές…

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ μοίρασαν και σχετικά φυλλάδια. Οι διαδηλωτές ανέβηκαν από τις σκάλες στο δεύτερο όροφο της εφορίας ζητώντας να έχουν συνάντηση με την προϊσταμένη της Ε’ ΔΟΥ, αλλά εκεί επενέβησαν δυνάμεις της Αστυνομίας.

Με παρέμβαση των διαδηλωτών, οι αστυνομικοί άρχισαν να παίζουν… κρυφτούλι, μία εδώ και μία εκεί, όπου τελικά άφησαν τους διαδηλωτές να ανέβουν στον επάνω όροφο της εφορίας, προκειμένου να συζητήσουν με την προϊσταμένη.

Η προϊσταμένη τους δέχτηκε μεν, αλλά ζήτησε λίγο χρόνο και μόλις βγήκαν από το γραφείο της, κλείδωσε την πόρτα. Ωραία αντιμετώπιση… Άραγε, όταν πάει κάποιος να πληρώσει το χρέος του, η προϊσταμένη κλειδώνει την πόρτα, ή μήπως κάνει κάτι διαφορετικό;

Τελικά, η συνάντηση έγινε, με αντιπροσωπεία των μελών του κινήματος Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ο πλειστηριασμός δεν έγινε στα λόγια, αλλά θα πρέπει να τσεκαριστεί μέσω των δικαστηρίων την επόμενη ημέρα, δηλαδή σήμερα Τετάρτη. Όταν γράφουμε “στα λόγια”, όπως μας καταγγέλλουν μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, υπήρχε στο παρελθόν πλειστηριασμός που απετράπη, αλλά τελικά έγινε στα… μουλωχτά.

Θυμίζουμε ότι σήμερα υπάρχει πάλι συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για να μη γίνουν πλειστηριασμοί. Παρόμοιες συγκεντρώσεις υπάρχουν σε πάρα πολλά ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα.

newreport.gr

Advertisements