Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα της Πέμπτης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 43η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν συνολικά 16.000 άτομα.

Ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα από το κτίριο του Πολυτεχνείου και κατευθύνθηκε μέσω της Σταδίου, όπου ενώθηκε με άλλους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών με πανό που έγραφε «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό». Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, επίσης, κατά των μνημονίων, του Ερντογάν, του ιμπεριαλισμού.

Την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου μετέφεραν μέλη της ΠΑΣΠ, που έκαναν προσυγκέντρωση στην οδό Ακαδημίας και Ιπποκράτους και κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Εκεί έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δίπλωσαν τη σημαία και διαλύθηκαν.

Τα μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στη Σταδίου και συγκρότησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με επικεφαλής τον γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε δηλώσεις του είπε πως «η καλύτερη τιμή για το Πολυτεχνείο είναι η συνέχιση των αγώνων ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ψηφίσει μνημόνια, που έχουν ψηφίσει και ψηφίζουν αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα» και «η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που φέρνει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και ανεργία».

19.45: Προπηλακισμοί και αποδοκιμασίες σε βάρος διαδηλωτών που συμμετέχουν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, από συγκεντρωμένους στο πεζοδρόμιο, έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Συνθήματα σε βάρος τους «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και «Το Πολυτεχνείο ζει ζήτω οι Αμερικανοί».

Αναλυτικά: Προπηλακισμοί κατά ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία

news.in.gr

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements