Έντυσαν τον ρατσισμό τους με γυαλιστερό περιτύλιγμα | Πληρώνουν για να μην «βρωμίσουν» οι πρόσφυγες τον τουρισμό

Πριν από δύο- τρεις ημέρες ένας σύλλογος επαγγελματιών εμπλεκομένων με τον τουρισμό και για να είμαστε συγκεκριμένοι ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Πλατανιά και Χανίων «Κύδων»,, με μια επιστολή του (δείτε εδώ) προς τους αρμόδιους για το μεταναστευτικό υπουργούς, ζητά να γίνει ότι είναι δυνατόν για κρατηθούν οι πρόσφυγες μακριά από τις τουριστικές περιοχές.

Μάλιστα, ο εν λόγω σύλλογος φθάνει στο σημείο να αναφέρει, πως οι «περιοχές με αναγνωρίσιμη τουριστική ταυτότητα, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν χρηματικά ώστε οι υποδομές φιλοξενίας προσφύγων να φτιαχτούν σε μέρη που έχουν δημογραφικό πρόβλημα ή περιοχές που χρειάζονται εργατικό δυναμικό».

Με άλλα λόγια, τα μέλη του συλλόγου, εμφανίζονται διατεθειμένα να πληρώσουν, για να πάνε οι πρόσφυγες οπουδήποτε αλλού, εκτός από τις περιοχές στις οποίες οι ίδιοι δραστηριοποιούνται.

Αλήθεια, αν αυτή η στάση δεν είναι μια στάση με χαρακτηριστικά ρατσισμού, πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί;

Προφανώς, οι συντάκτες της συγκεκριμένης επιστολή θεωρούν, πως η παρουσία αυτών των ανθρώπων θα «μολύνει» την περιοχή τους και θα ζημιώσει τις δουλειές τους.

Για να καλύψουν δε αυτή την ρατσιστική τους προσέγγιση, αναφέρουν στην επιστολή τους πως «δεν αποποιούμαστε την ευθύνη που βαραίνει όλους μας να βοηθήσουμε με ό,τι μέσο μπορούμε τους ανθρώπους αυτούς» καθώς και άλλα αποπροσανατολιστικά, που προφανώς είναι το γυαλιστερό περιτύλιγμα της ξενοφοβικής τους αντίληψης.

Φυσικά, η άποψη του συγκεκριμένου συλλόγου, δεν είναι δυστυχώς και η μοναδική στα Χανιά.

Ανάλογες απόψεις έχουν διατυπωθεί και από άλλους φορείς.

Ακόμα και από φορείς και πρόσωπα, που σήμερα προσφέρονται για να αναλάβουν την διαχείριση των προγραμμάτων και των κονδυλίων που θα διατεθούν από την την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για την φιλοξενία των προσφύγων που θα έρθουν στην Κρήτη.

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλο μας.

Είναι φανερό πως η αλληλεγγύη κάποιων συλλόγων, φορέων και άλλων, είναι απλόχερη όταν το «πρόβλημα» μένει μακριά από την πόρτα μας και βέβαια αυτή η αλληλεγγύη προσφέρεται για το θεαθήναι.

Δεν είναι στάση ζωής, δεν είναι συνείδηση και βέβαια δεν αποφέρει κέρδος.

Οι ξεριζωμένοι, δεν είναι οι στρατιώτες του Αμερικανικού στόλου, είναι τα θύματά τους και δεν έχουν δολάρια ή ευρώ για να πληρώσουν. Τους τα άρπαξαν οι δουλέμποροι.

Αυτοί οι δεύτεροι, είναι όλοι καλοδεχούμενοι και ας στάζουν τα λεφτά τους αίμα.

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…

Ανδρέας Γερακάκης

zarpanews.gr

Advertisements