Το κοινωνικό έγκλημα της ΔΕΗ δεν έχει τέλος

Προ ολίγων λεπτών μας καταγγέλθηκε επώνυμα το εξής πολύ σοβαρό περιστατικό.
Η ΔΕΗ Κορωπίου εξάντλησε την αναλγησία της κόβοντας το ρεύμα, σήμερα Παρασκευή, σε μία τετραμελή οικογένεια στην Παιανία.

Η διακοπή ρεύματος μάλιστα έγινε από την κολόνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι με απόλυτη συνείδηση, η ΔΕΗ Κορωπίου και συγκεκριμένα η διευθύντρια του υποκαταστήματος κ. Ντούνη, καταδίκασαν την 4μελή οικογένεια να ζήσει ολόκληρο το Σαββατοκύριακο στο σκοτάδι και το κρύο.

Εκτός της σημαντικής οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η οικογένεια, ο πατέρας έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και στο σπίτι μένουν και δύο παιδιά.
Ένα ακόμη εξοργιστικό στοιχείο είναι ότι η οικογένεια, που το χρέος της είναι 3200 ευρώ, μετέβη αμέσως μετά τη διακοπή ρεύματος στο υποκατάστημα για να προβεί σε κάποιον διακανονισμό αλλά ήρθε αντιμέτωπη με εγκληματική αδιαφορία.

Η διευθύντρια ήταν αμείλικτη και ζητούσε επιτακτικά 800 ευρώ μπροστά, χωρίς καμία διάθεση επίδειξης έστω και της στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας. Η οικογένεια μπορούσε να διαθέσει 500 ευρώ που ήταν ότι είχε και δεν είχε. Η ΔΕΗ τα αρνήθηκε κατηγορηματικά. Τελικά, μετά από μία μαραθώνια προσπάθεια, η οικογένεια, με τη βοήθεια φίλων και γειτόνων βρήκε τα 300 ευρώ που έλειπαν και ξαναπήγε στη ΔΕΗ.

Η ώρα ήταν 13:45. Τα ρολά μισόκλειστα. Με παγερή αδιαφορία κάποιοι υπάλληλοι που βρίσκονταν εντός του υποκαταστήματος και ο υπάλληλος security είπαν στην γυναίκα: «Κλείσαμε, σταματήστε να χτυπάτε γιατί θα καλέσουμε την αστυνομία».  η κυρία έφυγε.

Η οικογένεια αυτή όπως και χιλιάδες άλλες θα ζήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο σκοτάδι.

viaIlias Pa padopoulos

Advertisements