Συνεργασία για το υπνωτήριο αστέγων ανάμεσα στο Κοινωνικό Ιατρείο και Δήμο Χανίων

Τη συνδρομή του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑΧ) στην προσπάθεια για τη δημιουργία υπνωτηρίου αστέγων θα έχει ο Δήμος Χανίων.

Aυτό συναποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του προέδρου του Κοινωνικού Ιατρείου Μανώλη Φραγκάκη με τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα.

«Κάναμε μία πρόταση στον Δήμο Χανίων να συνδράμουμε στην προσπάθειά του για δημιουργία υπνωτηρίου για αστέγους που είναι σημαντική για την πόλη μας καθώς σε άλλες πόλεις υπάρχουν ανάλογες δομές» ανέφερε ο κ. Φραγκάκης δηλώνοντας την πίστη του πως με τη στήριξη όλων των φορέων η δομή αυτή θα πάει καλά και οι άνθρωποι που κοιμούνται μέχρι σήμερα στον δρόμο «θα βρουν μια ανοικτή αγκαλιά».

Αναφορικά με τη συνδρομή του Κοινωνικού Ιατρείου ο κ. Φραγκάκης εξήγησε πως «θα καταγράψουμε τους ανθρώπους αυτούς, θα φτιάξουμε ιατρικούς φακέλους για τον καθένα, θα τους προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική αγωγή με τη στήριξη πάντα της κοινωνίας και με τη συνεργασία του Νοσοκομείου και με μικροβιολόγους που συνεργαζόμαστε θα τους κάνουμε εξετάσεις. Στόχος να υπάρξει μία πλήρη ιατρική επανένταξή τους. Αν το διασφαλίσουμε αυτό, οι άστεγοι θα καταλάβουν ότι κάποιος νοιάζεται για αυτούς πραγματικά. Γιατί αυτή τη στιγμή νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από την κοινωνία και δεν τη θέλουν. Το στοίχημα είναι μεγάλο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στάθηκε στη συμβολή του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο οποίο είναι και μέλος.

«Θέλουμε το υπνωτήριο για τους αστέγους να ξεκινήσει με τις καλύτερες προδιαγραφές. Από τον Δήμο υπάρχει εμπειρία, γιατί τους ανθρώπους αυτούς τους φιλοξενήσαμε πέρυσι στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Καλαθά και έχουμε φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς κατά καιρούς και στο Δημοτικό Γηροκομείο. Επίσης είναι σημαντικό ότι σε συνεργασία με “Σύμπραξη Χανίων” φιλοξενούμε 15 συνανθρώπους μας σε σπίτια και οι περισσότεροι έχουν ενταχθεί, έχουν βρει δουλειά και αυτό είναι το σημαντικό γιατί δεν θέλουμε μόνιμα άστεγους» τόνισε.

Ο κ. Βάμβουκας ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα κληθούν και άλλοι φορείς προκειμένου να συνεργαστούν για να συνδράμουν στην προσπάθεια.

«Μόνο από την Πρωτοβουλία και τη Δομή του Δήμου δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι με εξαρτήσεις, με ψυχικά προβλήματα και υπάρχει ανάγκη για να βοηθήσουν και άλλοι φορείς» δήλωσε ο δήμαρχος.

Γιώργος Κώνστας

haniotika-nea.gr

 

Advertisements