Κατάντια: «Δημοσιογράφοι» υπερασπίζονται τον εργασιακό μεσαίωνα που υπάρχει στον χώρο τους

Είναι θλιβερό, αλλά όχι ανεξήγητο ότι ο δημοσιογράφος Μάκης Νουδάρος, προσπαθεί στον ιστότοπο του να απαξιώσει  και να αμφισβητήσει την καταγγελία μιας συναδέλφου του, όταν η τελευταία δημοσιοποίησε τα όσα βίωσε, όταν αναζητώντας εργασία προσφέρθηκε να στελεχώσει την νέα ιστοσελίδα της εφημερίδας Documento.

Σιτιζόμενος και από το ταμείο των εντύπων του Κώστα Βαξεβάνη, είναι αντιληπτή η στάση του.

Καμιά εντύπωση δεν μας έκανε επίσης που παρόμοια στάση κράτησε και ο ιδιοκτήτης του thepressproject, Κώστας Εφήμερος, μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή που έχει στην ιστοσελίδα του.

Τα όσα βίωσε αναζητώντας εργασία η άνεργη δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ. Η καταγγελία της ήταν συγκεκριμένη, περιέγραφε ανάγλυφα τον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν οδηγήσει οι ταξικές μνημονικές πολιτικές, γ’ αυτό και ανακυκλώθηκε από πολλούς ιστότοπους.

Η λάσπη που δέχτηκε όμως γιατί είχε την τόλμη να αναφερθεί σε καταστάσεις που όλοι/ες γνωρίζουμε ότι ισχύουν, θα ήταν κάτι σε ένα βαθμό αναμενόμενο αν αυτή περιοριζόταν απλώς σε απαξιωτικά σχόλια. Είμαστε σε θέση όμως να γνωρίζουμε ότι οι «ψιθυριστές», σ’ αυτή την περίπτωση ξεπέρασαν κάθε όρια. Δεν θα αναφερθούμε όμως σ’ αυτούς.
Σε επόμενη ανάρτησή μας θα σχολιάσουμε αυτούς που επώνυμα προχώρησαν σε απαξιωτικά σχόλια για την άνεργη δημοσιογράφο.

Προς το παρόν παραθέτουμε την ανακοίνωση που έκανε η ΕΣΠΗΤ αναφερόμενη στην παραπάνω περίπτωση και προφανώς σε παρόμοιες καταστάσεις.

espit.jpg

tsak-giorgis