Στις τουρκικές φυλακές ο συμπατριώτης μας Yannis Vasilis Yaylali

Στις τουρκικές φυλακές ο συμπατριώτης μας  Yannis Vasilis Yaylali
Την ημέρα των Χριστουγέννων επέλεξε το πιο φασιστικό κράτος του πλανήτη, η Τουρκία, για να συλλάβει και να φυλακίσει, για ακόμη μία φορά, το συμπατριώτη μας

Την ημέρα των Χριστουγέννων επέλεξε το πιο φασιστικό κράτος του πλανήτη, η Τουρκία, για να συλλάβει και να φυλακίσει, για ακόμη μία φορά, το συμπατριώτη μας  Βασίλη Γιάννη Γιαυλαλί– YANNİS VASİLİS YAYLALI .

Η  σύλληψη του Βασίλη η οποία έγινε   μαζί με στελέχη του HDP, δημοσιογράφους, συγγραφείς και ακτιβιστές,  κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα του Σιρνάκ στο Κουρδιστάν, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και ελεύθερο άνθρωπο. Μάλιστα συνέβη μετά την ανάρτησή του για ακόμη μία  σφαγή στο Κουρδιστάν και την αναφορά του στον αγώνα του για  δικαιοσύνη στην Τουρκία. 

Για εμάς η υπεράσπιση του Βασίλη ενισχύεται και  λόγω της παρουσίας μας στο συνέδριο στην Άγκυρα για τη Γενοκτονία που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, όπου ο Βασίλης είχε ιδιαίτερη  συμμετοχή. 

Όπως έχει μεγάλη συμμετοχή και δραστηριότητα στον αγώνα των  Ρωμιών, τους Κούρδων  και όλων των λαών για απελευθέρωση από το τυραννικό και φασιστικό τουρκικό καθεστώς.  Ένας άνθρωπος που έμαθε για τη Ρωμαίικη -Ελληνική- Ποντιακή καταγωγή του, όταν συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Κούρδους μαχητές……

Το τουρκικό κράτος  καθημερινά βασανίζει και δολοφονεί αθώους πολίτες για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την ώρα που πραγματοποιεί προπαγάνδα για το νέο δημοκρατικό της πρόσωπο, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας η συνεχής καταδίκη και καταγγελία των εγκληματικών μεθόδων και πρακτικών του τουρκικού κράτους- φυλακή. 

Ο  Βασίλης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας σημαντικός αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία και αποτελεί φωνή ανάδειξης των εγκλημάτων που σημειώθηκαν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και των άλλων λαών. 

Καλούμαστε όλοι να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθεί ο Βασίλης και όλοι  οι συναγωνιστές μας για την ελευθερία. 

Καλούμε τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, τους Ευρωβουλευτές,  τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δικηγορικούς Συλλόγους,  τους συνδικαλιστικούς φορείς δημοσιογράφων, μέσων ενημέρωσης, εκδοτών και φορείς εργαζόμενων, καθώς και σε κάθε δημοκράτη αντιφασίστα  πολίτη, να απαιτήσει το αυτονόητο.

Την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. 

Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο που  αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων. Ένας αγώνας που έχει  συνέπεια,  για να συνεχίσει να είναι μαζί μας στον κοινό μας αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

15675860_10211075041417052_4301302317219539413_o

8 Aralık’ta katliam anması yapacaklarını hatırlattı.
28 Aralık 2011’de, Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Ortasu/ Roboskî ve Gülyazı/Bujeh köylerinden 28’i aynı aileden 34 kişi savaş uçaklarının bombardımanıyla öldürüldü. Katliamla ilgili takipsizlik kararı ve itirazların sonuçsuz kalmasının ardından olay son olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınmıştı.
oobb
Katliamda 11 yakınını kaybeden, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de 4 Kasım’da tutuklanmıştı. HDP’den 12 milletvekili halen tutuklu.

Οι συλλήψεις συνεχίζονται

Δια πυρός και σιδήρου εδραιώνει ο Ερντογάν το Χαλιφάτο του.Χωρίς τελειωμό οι συλλήψεις των αγωνιστών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) αλλά και όποιου εκφράζει μια διαφορετική άποψη.  Εχθές τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Roboski της επαρχίας Şırnak της νοτιοανατολικής Τουρκίας  τρεις ημέρες  πριν από την επέτειο της δολοφονίας 34 Κούρδων χωρικών από την τουρκική αεροπορία στις 28 Δεκεμβρίου  2011.
yaylali.jpg
Μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι και ο πρόεδρος του συλλόγου «Δικαιοσύνη για την Roboski-Ειρήνη για τη Γη»  Veli Encü, αδερφός του βουλευτή του HDP Ferhat Encü που ήδη κρατείται στις τουρκικές φυλακές από τις 4 Νοεμβρίου 2016.
Ομάδες από τη στρατοχωροφυλακή της περιοχής στις 25 Δεκεμβρίου  εισέβαλαν σε σπίτια στα χωριά Roboski και Gülyazı. Στην επιδρομή συνελήφθησαν εκτός των άλλων  και οι ακτιβιστές της Ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία ο Yannıs Vasilis Yaylalı και η Meral Geylani.
Δεν γνωστοποιήθηκαν μέχρι στιγμής οι λόγοι κράτησης των συλληφθέντων όμως σίγουρα έχουν σχέση με τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις μνήμης από την δολοφονία των αθώων Κούρδων χωρικών.

Τον  Yannı Vasili Yaylalı  που γεννήθηκε  στην Πάφρα του Πόντου τον γνωρίσαμε  ως εισηγητή στην «ημερίδα της Άγκυρας» που πραγματοποιήθηκε 9/4/2016 για πρώτη φορά στην Τουρκία με θέμα «Ο νομός Τραπεζούντας και το Ποντιακό ζήτημα κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά»που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία της Άγκυρας για την Ελευθερία Σκέψης και η εφημερίδα Newroz και έλαβαν μέρος  αριστεροί, προοδευτικοί Τούρκοι πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και ακτιβιστές.

yayl-mela
Διαβάστε εδώ άρθρο του Yannıs Vasilis Yaylalı στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» για την ημερίδα της Άγκυρας με τίτλο :

«Σπάσαμε επιτέλους την εκατόχρονη σιωπή μας»
«Έχουν κλαπεί πολλές ζωές ανθρώπων ποντιακής καταγωγής στην Τουρκία όπως και η δική μου, προσωπική ζωή.

Γεννήθηκα ως Ιbrahim, στην Bafra της Σαμψούντας και μεγάλωσα ως Τούρκος εθνικιστής…».

Η αλληλεγγύη μας στον Yanni και στην Meral καθώς και σε όσους δημοκράτες διώκονται  για τις ιδέες τους από την δικτατορία του Ερτογάν είναι δεδομένη.

pontosandaristera

 

Advertisements