Εκλεισαν κέντρο φιλοξενίας λόγω έλλειψης προσωπικού αφήνοντας άστεγο στο χιόνι

Ενα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και ανέβηκε στο Facebook περιγράφει με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο την Οδύσσεια ενός αστέγου στη χιονισμένη Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο χρήστης Themis Vas αναφέρει πως ένας άστεγος δίπλα στο σπίτι του αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα στο κρύο γιατί δεν τον δεχόντουσαν στο κέντρο φιλοξενίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο χρήστης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό τόσο τον διάλογο που είχε ο ίδιος με τον άστεγο όσο και το διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φιλοξενίας ο οποίος αρχικά του είχε πει ότι ο άστεγος μπορεί να φιλοξενηθεί στο Κέντρο αλλά στη συνέχεια κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει καθώς το Κέντρο θα έκλεινε επειδή δεν υπήρχε προσωπικό.

Ο Themis Vas που πήγε έξω από το Κέντρο διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το Κέντρο είχε κλείσει λόγω έλλειψης υπαλλήλου.

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός:

 

Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων 

Την ίδια στιγμή και μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειας του αστέγου ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών για τον δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του.

Για το απαράδκετο αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή μεμονωμένη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη, «που δεν θα περάσει ατιμώρητη».(σχόλιο Lefteria τα μεμονωμένα περιστατικά κάνουν την διαφορά; ο κύριος αυτός πληρώνεται γιά να προσφέρει υποτίθεται τίς υπηρεσίες του μιά μέρα σάν την χθεσινή που μάλιστα όλοι φροντίζαμε να σταθούμε δίπλα στους άστεγους κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να αποχωρήσουν για τη ζεστασιά του σπιτιού τους αφήνοντας στο δρόμο μέσα στη παγωνία αστέγους,εάν δέν μπορούν να ανταποκριθούν οι καρεκλοκένταυροι του δήμου άς αποχωρήσουν)

Τήν εξέλιξη τών ΕΔΕ στή χώρα μας τη γνωρίζουμε καλά…..τα ευκόλως λοιπόν εννοούμενα παραλείπονται και ας αφήσει τις αηδίες ο Δήμαρχος της Αθήνας,μη ξεχνάμε άλλωστε και τον θάνατο του αστέγου τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς που ο κ.Καμίνης διασκέδαζε την έλευση του νέου χρόνου

tokarfi.gr