Τρία χρόνια φυλακή για την εικονολήπτρια που κλώτσησε πρόσφυγες

H Ουγγαρέζα εικονολήπτρια η οποία πριν από ένα χρόνο συνελήφθη από τον φακό  να βάζει τρικλοποδιά σε έναν μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή υπό επιτήρηση.

Η Πέτρα Λάζλο, η οποία κινηματογραφούσε την είσοδο προσφύγων στα σύνορα, μόλις είδε έναν άνδρα με ένα παιδί στην αγκαλιά να ξεφεύγει από τον αστυνομικό κλοιό, έσπευσε να του βάλει τρικλοποδιά, ενώ εν συνεχεία κλώτσησε ένα παιδί.

Ο διαδικτυακός σταθμός N1TV, που εργαζόταν και ο οποίος πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ, ανακοίνωσε ότι η Λάζλο απολύθηκε λόγω «απαράδεκτης συμπεριφοράς».

Η εικονολήπτρια, σύμφωνα με το BBC, πρόκειται να ασκήσει έφεση.

Οι δικαστές της υπόθεσης, ανέφεραν πως η συμπεριφορά της Λάζλο, «έρχεται σε αντίθεση με τις κοινωνικές νόρμες», αποκρούοντας έτσι τη γραμμή υπεράσπισης του δικηγόρου της, ο οποίος υποστήριξε πως προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό της.

Στο άκουσμα της απόφασης η εικονολήπτρια ξέσπασε σε δάκρυα και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της ενώ σύμφωνα με την ίδια έχει ξεκινήσει μια «εκστρατεία μίσους» εναντίον της.

candianews.gr