Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπλένει» τον «αμαρτωλό ΔΟΛ» παραχαράσσοντας την πρόσφατη ιστορία μας

 

Για όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα αυτή η εξέλιξη –το να αναλάβει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να «ξελασπώσει» τον ΔΟΛ από την προβληματική θέση που έχει βρεθεί- δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Πέρα τα όσα κυκλοφορούσαν στην δημοσιογραφική πιάτσα, η «είδηση» που παρουσιάστηκε στο νυχτερινό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης, την Κυριακή, και μάλιστα για τρία ολόκληρα λεπτά, μας προϊδέαζε ότι έχει υπάρξει ντιλ μεταξύ ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

(Τις λεπτομέρειες θα τις μάθουμε -τουλάχιστον σε κάποιος μέρος τους- στην πορεία).
Και εδώ, εκτός των άλλων, μιλάμε για μια καταφανή παραχάραξη της ιστορίας. Αναφερόμαστε στο ότι η ΕΡΤ1 παρουσίασε «ρεπορτάζ» του «Βήματος της Κυριακής», απ’ αυτά που ξαναγράφουν την ιστορία. Βασισμένο στο κείμενο της φυλλάδας του ΔΟΛ που είχε τίτλο: «Φάκελος Χρήστου Λαμπράκη: Οι υπ’ αυτόν εκδιδόμενες εφημερίδες ηκολούθησαν φιλοκομμουνιστικήν γραμμήν», η κρατική τηλεόραση παρουσίασε το άσπρο μαύρο.

Και επειδή αναφερόταν στην στάση που κράτησε ο ΔΟΛ όταν η χώρα μας βρισκόταν υπό κατοχή από τις δυνάμεις του άξονα να θυμίσουμε την αλήθεια παραθέτοντας απόσπασμα από δημοσίευμα του ιστορικό περιοδικό «ΤΟΤΕ» -τεύχος Σεπτέμβρη, Οκτώβρη 2008- για τις «αντιστασιακές» ενέργειες αυτού του εκδοτικού συγκροτήματος.

Μαζί με την ημικρατική Γερμανική εταιρία ”Μούντους”, που υπάγονταν στο Υπουργείο Προπαγάνδας του Γκέμπελς, ίδρυσαν κοινή εταιρία (51% οι Γερμανοί, 49% ο ΔΟΛ).

587dfdadcd3a183ac84874ce

-Στα τυπογραφεία του ΔΟΛ τυπώνονταν όλα τα προπαγανδιστικά φυλλάδια των ναζί στην Αραβική γλώσσα που προορίζονταν για την Μέση Ανατολή.

-Επί Κατοχής το Συγκρότημα Λαμπράκη ξεπλήρωσε δάνεια που είχε πάρει επί Βενιζέλου αλλά και επί Μεταξά, με πληθωριστικές κατοχικές δραχμές, δηλαδή αέρα κοπανιστό.

-Μετά την Απελευθέρωση τα Αθηναϊκά Νέα και το Ελεύθερον Βήμα έκλεισαν βάση σχετικού Νόμου για τα έντυπα που συνεργάστηκαν με τις Κατοχικές Αρχές και μάλιστα κατασχέθηκαν ως ανήκοντες σε γερμανικά συμφέροντα!

-Τελικά μέσα την δίνη του Εμφυλίου παίρνουν άδεια να επανακυκλοφορήσουν, αλλά ως ΝΕΑ -σκέτο- και ως ΒΗΜΑ- σκέτο.

image0044

Δημήτρης Λαμπράκης λίγο πριν την Απελευθέρωση καταφεύγει στη Μέση Ανατολή προκειμένου να λάβει δάφνες αντιστασιακού, μόνο που οι Άγγλοι δεν τσιμπάνε και τον κλείνουν στην φυλακή!

Εληξε ο «πόλεμο των μαφιόζικων συμμοριών» ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ με την άνετη επικράτηση του Ψυχάρη

cebccebfcf85cebbcebfcf80cebfcf85cebbcebfcf82-ceb2ceb1cf83ceb9cebbceb7cf82-2

«Πιστεύουμε ότι το κύκλωμα της διαπλοκής είναι το εξής:

είναι χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος. Aυτό το κύκλωμα φοβάται μία ενδεχόμενη κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Eμείς λέμε ότι αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ».

«Η κρίση τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο προϋπήρξε της οικονομικής κρίσης, απλώς όταν συναντήθηκαν η «φούσκα» έσκασε. Κατά τη γνώμη μου οφείλεται στην απαξίωση του προϊόντος η οποία σημειωνόταν τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα ΜΜΕ έπαψαν να είναι φορείς ενημέρωσης και ιδεών, δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να είναι, και μετατράπηκαν σε φορείς συμφερόντων της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε διαπλοκή.

Αντί να πουλάνε ενημέρωση (η οποία εν μέρει είναι εμπόρευμα), πουλούσαν ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση, και αντί να αποτελούν πεδίο πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης, αναδείχθηκαν σε πεδίο διαπλοκής. Αυτή η απαξίωση άφησε τα ΜΜΕ χωρίς αγοραστές».

Βασίλης Μουλόπουλος

Εδώ και πολύ καιρό έχουν σταματήσει να μας εκπλήσσουν οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.  Παραθέσαμε τις  δηλώσεις που έχει κάνει προεκλογικά ο Β. Μουλόπουλος (θεωρούμενος ότι ανήκει στον στενό πυρήνα ατόμων γύρω από τον Α. Τσίπρα και βασικός λογογράφος του) για να τις συνθέσουμε με το παρακάτω δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Βήματος»:

Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»

Μ’ αυτή την εξέλιξη πιστεύουμε ότι έχει πάρει τέλος ο «πόλεμο των μαφιόζικων συμμοριών» όπως είχαμε χαρακτηρίσει την αντιπαράθεση ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ με την άνετη επικράτηση του Ψυχάρη. (Πιθανόν να ακολουθήσει αναλυτική ανάρτηση από σύντροφο ποιο αρμόδιο να ασχοληθεί μ’ αυτό το θέμα).

Προς το παρών ας δούμε τον χλευαστικό και ειρωνικό, για την κυβέρνηση τρόπο, με τον οποίο οι χρήστες του διαδικτύου αντιμετώπισαν την κατάληξη αυτής της υπόθεσης, μέχρι του σημείου να «δουλεύει» την κυβέρνηση μέχρι ο Κουρής!:

tsak-giorgis

οι χρήστες του twitter τρολάρουν την είδηση περί βοήθειας από το Μουλόπουλο