Πέραμα: Το κακοστημένο σόου των χρυσαυγιτών με τους δήθεν αγανακτισμένους γονείς

Είδαμε χτες στα τηλεοπτικά κανάλια, διαβάσαμε σε διάφορα σάιτ, την ένταση που υπήρχε στο δημοτικό συμβούλιο από γονείς στο Πέραμα οι οποίοι δε θέλουν να πάνε στο δημοτικό σχολείο προφυγόπουλα.

Να πούμε επίσης πως τα παιδιά αυτά θα πήγαιναν το απόγευμα στο σχολείο κάτι που το θεωρούμε κι αυτό απαράδεκτο, διότι έτσι δεν μπορούν να ενταχθούν, αυτή όμως, είναι μια άλλη συζήτηση… Νωρίτερα είχαμε δει εικόνες από γονείς να διαμαρτύρονται…

Τι πραγματικά παρακολουθούσαμε; Ενα κακοστημένο σόου από στελέχη της Χρυσής Αυγής που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κλίμα.
Προσπάθησαν να φτιάξουν μια εικόνα στο Πέραμα (τονίζουμε την περιοχή) όπου θα βασίσουν την προπαγάνδα τους. Διότι οι λέξεις τους δεν πείθουν. Οπότε ήθελαν ένα σόου και ήθελαν να έχουν απέναντι τις κάμερες για να μπορέσει να διαδοθεί.
Διότι αν στο Πέραμα, όπου χτύπησαν μέλη του ΠΑΜΕ, όπου είναι μια από τις πιο φτωχές περιοχές αφού ο κόσμος με τα ναυπηγία έχει χάσει δουλειές, όπου υπήρξε η δολοφονία Φύσσα, όπου τόσο ο πατέρας του δολοφονημένου, όσο και ο ίδιος δούλευαν στα ναυπηγία.

Αν κατάφερναν λοιπόν να δείξουν πως στο Πέραμα οι γονείς δε θέλουν τα προφυγόπουλα στα σχολεία, θα είχαν – κατά το μυαλό τους- κερδίσει κι άλλες περιοχές.
Ωστόσο οι φωτογραφίες που δημοσιεύει στη σελίδα του ο “Δρομογράφος” δείχνουν ποιοι πραγματικά ήταν πίσω απο αυτό το κακοστημένο σόου. Για να μπορέσουμε να δείξουμε το αληθινό πρόσωπο και την αληθινή είδηση πίσω από τα δήθεν επικοινωνιακά τρικ που προσπάθησαν να στήσουν οι χρυσαυγίτες.

Και το χρωστάμε στον Σαφουάν, αλλά και σε όσα παιδικά μάτια αντικρίσαμε στα κέντρα (α)φιλοξενίας.

Κάτια Νταβράνη

newreport.gr