Πόλα Ρούπα-«Εγώ έχασα το παιδί μου, δεν έχω κάτι άλλο να χάσω»

Στη συνεδρίαση του Εφετείου για τη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα στη δικαστική αίθουσα Κορυδαλλού ήταν παρούσα και η Πόλα Ρούπα, η οποία και κάθισε στο εδώλιο δίπλα στον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη.

Θυμίζουμε ότι η δίκη αυτή έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο και συνεχίζεται μέχρι τώρα.

Θυμίζουμε ακόμα ότι στην πρώτη δίκη, στην οποία καταδικάστηκαν με βαριές ποινές τα μέλη της οργάνωσης, έγινε δεκτό ότι στις οργανώσεις αυτές δεν υπάρχουν ούτε διευθυντές ούτε αρχηγοί.

Παραβιάσεις δικαιωμάτων

Η Πόλα Ρούπα αναγνώρισε ότι το Εφετείο δεν είναι αρμόδιο για όσα είχε να πει αναφορικά με τη σύλληψή της.

Δήλωσε ότι στη διάρκεια της σύλληψης από την Αντιτρομοκρατική έγινε σειρά παραβιάσεων στοιχειωδών δικαιωμάτων, ότι πράγματι επιτέθηκε και έβρισε τους αστυνομικούς και την εισαγγελέα για τον τρόπο που φέρθηκαν στο παιδί της και για την απόφασή τους να το κλείσουν στο ψυχιατρείο.

«Εγώ δεν θα το έκανα αυτό στο δικό σας παιδί», δήλωσε η κατηγορούμενη. Είπε ακόμα ότι κόντεψαν στη διάρκεια της σύλληψης να διαλύσουν το χέρι της 24χρονης και ότι οι αστυνομικοί βιαιοπραγούσαν συστηματικά, ενώ η ίδια ήταν άοπλη μπροστά τους.

«Γνώριζαν ότι μπορώ να πάω μέχρι τον θάνατο, ότι η δράση μου είχε μεγάλο κοινωνικό έρεισμα. Παρ’ όλο που δεν μπορεί να εκδηλωθεί γιατί απουσιάζει ένα επαναστατικό κίνημα, γιατί πάντα η δράση του «Ε.Α.» ήταν βαθιά κοινωνική κι ο κόσμος το εισέπραττε […] Εγώ έχασα το παιδί μου, δεν έχω κάτι άλλο να χάσω. Αυτός που χάνει είναι η κοινωνία. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν είμαι έξω να πραγματώσω το σχέδιό μου, να ρίξω αυτό το καθεστώς».

Η Πόλα Ρούπα δήλωσε ακόμα:

«Για μένα, τον Μαζιώτη και τον «Ε.Α.«, ένοπλος αγώνας δεν είναι μόνο τα όπλα, αυτά είναι απλά εργαλεία […] Ο πυρήνας της δράσης μας είναι η στρατηγική που αφορά και τον σαφή εντοπισμό για το πού είναι πιο ευάλωτο το σύστημα, αυτά που σχεδίαζα αφορούσαν νευραλγικά σημεία του συστήματος, που είναι ήδη αποσταθεροποιημένο από την κρίση».

Ο Ν. Μαζιώτης δήλωσε και πάλι ότι με τον ίδιο τρόπο που μεταχειρίστηκαν κάποτε τα παιδιά ανταρτών μεταχειρίστηκαν τώρα και το δικό του.

«Το καθεστώς σας είναι απόγονος αυτών των τακτικών να αρπάζουν τα παιδιά των αντιπάλων […] ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουμε βιολογικά. Πολιτικά δεν είμαστε ηττημένοι, ο αγώνας συνεχίζεται».

 Αστυνομικά σενάρια χωρίς βάση

Αδοξο τέλος στα πολυσέλιδα αστυνομικά σενάρια των κυριακάτικων φύλλων έβαλε με τη χθεσινή της τοποθέτηση η Πόλα Ρούπα.

Οσοι αναζητούσαν επίμονα νέες οργανώσεις και νέα σχήματα μάλλον θα απογοητευτούν.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη όχι μόνο υπερασπίστηκε την ένοπλη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», αλλά δήλωσε ότι για τον «Ε.Α.» θα έφτανε και στον θάνατο.

Είπε, δε, χαρακτηριστικά ότι αν δεν είχαν γίνει οι συλλήψεις το 2010 και η δολοφονία του Λάμπρου Φούντα, ο «Ε.Α.» θα είχε καταφέρει να αποτρέψει την εφαρμογή των μνημονίων.

Ακόμα λοιπόν κι αν κάποιος διαφωνεί κάθετα με το περιεχόμενο και τους τρόπους δράσης παρόμοιων ένοπλων οργανώσεων, το βέβαιο είναι ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, διεκδικούν και αναλαμβάνουν την ευθύνη για όλες τις ενέργειες του «Ε.Α.» ως μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Αντα Ψαρρά-efsyn.gr

Advertisements