Βιομηχανία διώξεων πολιτών έχει στήσει η Χρυσή Αυγή στα Χανιά.

Βιομηχανία μηνύσεων εναντίον εκπαιδευτικών από τη Χρυσή Αυγή

Στις  31 Ιανουαρίου γίνεται η δίκη του δάσκαλου Σεραφείμ Ρίζου, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη Βολουδάκη Στυλιανού, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου θα γίνει η δίκη της δασκάλας Θέκλας Σιώκου και της Μαργαρίτας Παπαμηνά.

Ο εκπαιδευτικός κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο η Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν  όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον Σεραφείμ Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους πολίτες στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής  μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης. Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, η συνεργασία με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά, η διαφυγή χρυσαυγιτών που επιτίθενται ακόμη και μπροστά στις κάμερες  χρησιμοποιώντας σιδερολοστούς, παραμένοντας ασύλληπτοι, οι ανοιχτές επιθέσεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πέραμα αλλά και οι δηλώσεις πολιτικών για «εκδημοκρατισμό» των ταγμάτων εφόδου είναι προκλητικές και αντιμετωπίζονται με αποτροπιασμό αλλά και οργή από τη συντριπτική εργαζόμενη και δημοκρατική πλειοψηφία που απεχθάνεται τη ναζιστική βία και όσους την καλύπτουν.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη πολιτών όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων».

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί των Χανίων καλούν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 31 Γενάρη, απαιτώντας την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου τους.

Χρήστος Κάτσικας

alfavita.gr

 

Advertisements