Πρόεδρος συλλόγου γονέων στη Λάρισα αναρτά ρατσιστικά βίντεο στο Facebook

Σέ μια πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου της Λάρισας, η οποία υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου αναρτά στο διαδίκτυο ρατσιστικά βίντεο και καλεί τα παιδιά να τα δουν.

 Στο σχολείο πρόκειται να ενταχθούν για να φοιτήσουν προσφυγόπουλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων, οι γονείς των μαθητών αντιτίθενται. 

Η διευθύντρια του σχολείου όμως δημοσίευσε μια ανακοίνωση – καταγγελία στην οποία αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, επιχειρεί «να δυναμιτίσει το κλίμα».

«Δεν τηρεί τη νόμιμη διαδικασία λειτουργίας και επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ γονέων, καταγγέλλοντας ατεκμηρίωτα τη Διεύθυνση του Σχολείου άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως ανυπόγραφο κείμενο ‘γονέων’» αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Επίσης, σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ο Πρόεδρος του συλλόγου καλεί τους μαθητές, «να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στο προφίλ του συλλόγου, στο Facebook, όπου αναρτώνται βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου».

«Έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος να επιτρέπει να αναρτάται στην ιστοσελίδα στο fb (σύλλογος γονέων 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας), που ο ίδιος δημιούργησε, βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου άγνωστης προέλευσης, καλώντας με έγγραφο κείμενο που μοίρασε στους μαθητές του σχολείου να παρακολουθούν τις αναρτήσεις του στο fb. Για την εύλογη αντίρρησή μου να διανείμω το παραπάνω προσωπικό κείμενό του στους μαθητές, μου εξέδωσε δημόσια καταγγελία!» αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του σχολείου.

Επίσης, η διευθύντρια αναφέρει πως ο πρόεδρος του συλλόγου, ενώ κλήθηκε έγκαιρα από τη διεύθυνση του σχολείου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για το θέμα της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, εκείνος «δήλωσε εγγράφως ότι δεν συμμετέχει γιατί δεν έλαβε έγγραφη πρόσκληση».

Ενημερώνει τέλος τους πολίτες πως οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να παρέχουν την εκπαίδευση τόσο στα Ελληνόπουλα όσο και στα προσφυγόπουλα «στο πλαίσιο των νόμιμων αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας».

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη στήριξή του στην διευθύντρια του 26ου Δημοτικού σχολείου και καταγγέλλει «κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμό ενόψει της υποδοχής των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία του Λάρισας». 

Τέλος, ανακοινώσεις υπέρ της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία και καταδίκης των ρατσιστικών φαινομένων, έχουν εκδώσει πλήθος κοινωνικών και πολιτικών φορέων, συλλόγων γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας.

tvxs.gr

Advertisements