Συνέλαβαν τον Erkan Serif Turunc στή Τουρκία

Ο Ερκάν (Serif Turunc)ήταν ιδιαιτέρως γνωστός κι αγαπητός στην χώρα μας ,στους κινηματικούς χώρους αλληλεγγύης για τους πολιτικά διωκόμενους εκ Τουρκίας πρόσφυγες . Στην Ελλάδα συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 μαζί με την Φαδίκ Αντεγιαμάν, κι ακόμη με μια νεαρή γυναίκα σε σπίτι στα Εξάρχεια , με την κατηγορία ότι παρείχε υποστήριξη στη δράση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – DHKP-C».


Ειδικά για τον Ερκάν υπήρχε η εντυπωσιακή κατηγορία στην Ελλάδα ,ότι επειδή μιλούσε πολύ καλά ελληνικά εξασφάλιζε την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων και δημοκρατικών φορέων μέσω της συγκρότησης της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Παρέμεινε επί μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα .

Η αλληλεγγύη ήταν αυτή που τον αθώωσε.


Ωστόσο η φωτογραφία του που τραβήχτηκε από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα το 2014 , λίγο μετά τη σύλληψη του Ερκάν στο σπίτι του στα Εξάρχεια , λίγες μέρες μετά δημοσιεύτηκε στην Τουρκία. Η φωτογραφία αυτή , μπήκε σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων .
Ο Ερκάν συνελήφθη τραυματισμένος πριν δύο μέρες στην Τουρκία από το φασιστικό κράτος του Ερντογάν.

Το ελληνικό κράτος δεν έχει την τσίπα να ντραπεί γι αυτό , αναμασά μαζί με την Ε.Ε. το «ασφαλής χώρα η Τουρκία . »

Εμείς ,όπως έλεγε ο Χικμέτ :

«Εμείς θα περάσουμε ακόμη ένα Χειμώνα , ζεσταίνοντας τα χέρια μας στην φωτιά της μεγάλης οργής και της αγίας ελπίδας μας.»

Ελευθερία Ψυχογιου