Εικόνες ντροπής στο Ελληνικό! Ένταση και επεισόδια με ευθύνη Μουζάλα – Αστυνομικός χτύπησε προσφυγόπουλο

Ένταση και φωνές προκάλεσε η παρουσία του Γιάννη Μουζάλα στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό
– Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ήθελε να σπάσει το λουκέτο και να μπει σε χώρο που τελεί υπό κατάληψη
– Μετά από επεισόδια, άνοιξε τελικά η πόρτα
Go away είπε σε πρόσφυγες που του είπαν πως δεν μπορεί να μπει στο χώρο
– Φωνές από προσφυγόπουλα που είναι κρεμασμένα στα κάγκελα – Αστυνομικός φάνηκε στην τηλεόραση να χτυπά προσφυγόπουλο
– Τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο ένα παιδάκι
– Οι πρόσφυγες στο Ελληνικό κάνουν απεργία πείνας γιατί δεν έχουν ζεστό νερό, καλό φαγητό και πλυντήρια
– Ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Γιάννη Μουζάλα στην αίθουσα αφίξεων του Ελληνικού

Στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού, όπου μένουν υπό άθλιες συνθήκες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (06.02.2017) ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Από τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από μια αψυχολόγητη ενέργεια από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

mouzalas

Από έναν υπουργό που αποφάσισε να πάει χωρίς αστυνομική συνοδεία σε ένα μέρος που τελεί υπό κατάληψη και όπου στην πλειοψηφία τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά. Από έναν υπουργό που δεν έκανε πίσω και επέμεινε να σπάσει το λουκέτο για να μπει στο χώρο ακόμη κι όταν είπε παιδιά να σκαρφαλώνουν στην πόρτα. Και δεν σκέφτηκε τι θα μπορούσε να γίνει αν ένα από τα παιδιά αυτά, έπεφτε…

Η επίσκεψή του έρχεται αφού έγινε γνωστό πως πρόσφυγες και μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης (δεν έχουν ζεστό νερό να κάνουν μπάνιο, το φαγητό δεν είναι καλό και δεν έχουν πλυντήρια να πλύνουν τα ρούχα τους) ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Ο Γιάννης Μουζάλας βρέθηκε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού λίγο πριν από τις 10:30 και αφού ανέβηκε στο χώρο όπου μένουν πρόσφυγες και μετανάστες, όπου έμεινε για λιγότερο από ένα λεπτό, κατέβηκε στο σημείο όπου οι πρόσφυγες κάνουν κατάληψη.

Θέλησε ο ίδιος να «σπάσει» το λουκέτο με το οποίο είναι κλειδωμένη η πόρτα. Όταν οι πρόσφυγες του είπαν πως δεν μπορεί να περάσει, τους απάντησε «go away».

Μικρά παιδιά σκαρφάλωσαν στην πόρτα κι άρχισαν να φωνάζουν, ενώ ο υπουργός έκανε διαπραγματεύσεις με έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο και ζητούσε να του φέρουν εργασία για να σπάσει το λουκέτο και να μπει στο χώρο όπου υπάρχει το συσσίτιο και ο οποίος τελεί υπό κατάληψη.

Και όταν έφτασε το εργαλείο για να ανοίξει το λουκέτο, τότε προκλήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Και ακολούθησαν εικόνες ντροπής. Ένας υπουργός να σπρώχνει και να σπρώχνεται και από την άλλη πλευρά της πόρτας να μεγαλώνει το πλήθος που δεν ήθελε να επιτρέψει να ανοίξει η πόρτα.

mouzalas3

Στα χέρια του υπουργού ένα αγοράκι, με ένα τραύμα πάνω από μάτι του, να κλαίει τρομαγμένο από την κατάσταση. Ένα παιδί που μπορεί να γλίτωσε από τον πόλεμο για να τρομάξει σε ένα κέντρο φιλοξενίας στην Ελλάδα εξαιτίας της ανεγκεφαλιάς κάποιων!

mouzalas2
Και όλα αυτά ενώ ένας αστυνομικός, αντί να επιβάλει την τάξη και να ηρεμήσει τα πνεύματα, βλέποντας ακόμη και τον ίδιο τον υπουργό να συμμετέχει στην όλη κατάσταση, σήκωσε χέρι και επανειλημμένα χτύπησε ένα μικρό αγόρι!

mouzalas1

Και αφού οι εικόνες που μόνο ντροπή και απορία για την κίνηση ενός υπουργού προκαλούν έκαναν την εμφάνισή τους, ο Γιάννης Μουζάλας που έφτασε στο Ελληνικό χωρίς αστυνομική συνοδεία, κάλεσε… ενισχύσεις και έφτασαν στο σημείο δυο διμοιρίες των ΜΑΤ!

Μετά την ένταση, ο Γιάννης Μουζάλας έκανε διάλογο με τους πρόσφυγες και τους είπε «ανοίξτε την πόρτα για να μιλήσουμε». Και εκείνοι τον άκουσαν, η πόρτα άνοιξε και ο Γιάννης Μουζάλας τελικά μπήκε στο χώρο όπου τελούσε υπό κατάληψη.

Όταν πρόσφυγες και μετανάστες έδωσαν στον Γιάννη Μουζάλα την αλυσίδα με την οποία είχαν κλείσει την πόρτα, ο υπουργός την παρέδωσε σε έναν αστυνομικό και σε έντονο ύφος του είπε: «Δεν θα ξαναμπεί αλυσίδα. Η πόρτα δεν θα ξανακλείσει. Είμαστε κράτος δικαίου».

mouzalas6

Σημειώνεται ότι δεν άφησαν τον Γιάννη Μουζάλα να μπει στο χώρο όπου βρίσκονται τα συσσίτια. Και αφού έκανε μια βόλτα, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως τους περιμένει στην παλιά αίθουσα αφίξεων για να τους ενημερώσει.

mouzalas5

Η ένταση δεν έλειψε και τη στιγμή που ο Γιάννης Μουζάλας κατευθυνόταν στην αίθουσα αφίξεων για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους. «Ψεύτη» και «ψεύτες» φώναζαν πρόσφυγες και μετανάστες, που επιχείρησαν να ξανακλείσουν την πόρτα, αυτή τη φορά με τον υπουργό από την… άλλη πλευρά, αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά.

newsit.gr

Lefteria:

Πόσο απάνθρωπο είναι νά μαντρώνεις πρόσφυγες πολέμου σε δομές «φιλοξενίας» και νά τους αντιμετωπίζεις σάν παιδιά ενός κατώτερου «θεού»;
Πόσο απάνθρωπο είναι από θέση ισχύος να κουνάς τό δάχτυλο σε ανθρώπους εξαθλιωμένους κάνοντας λόγο γιά κράτος δικαίου;
Αλήθεια κ.Μουζάλα εάν σάς είχαν πίσω από τα σύρματα ενός κέντρου «φιλοξενίας»δίχως να γνωρίζεται το μέλλον τι σάς επιφυλάσσει,εάν δεν γνωρίζατε άυριο τι θά ξημερώσει και συνάμα εάν σας κακομεταχειρίζονταν πείτε μου πώς θα αντιδρούσατε;

 

Advertisements