Μανόλης Γλέζος:Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να ξεκαθαρίσει τους σκοπούς του»

Με κείμενό του στην σελίδα του Κινήματος Ενεργών Πολιτώντο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, καλεί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα μέτρα που ψηφίζουν και να ξεκαθαρίσουν τους σκοπούς τους.

Το κείμενο του Μανώλη Γλέζου:

«Συναντήθηκα πρόσφατα με ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μας συνδέει μακροχρόνια φιλία, η οποία παρά τις διαφορές απόψεων δεν πρόκειται ούτε να διαταραχθεί, ούτε να διαλυθεί.

Είχαμε, λοιπόν, μια έντονη αντιπαράθεση απόψεων, η οποία με κατέπληξε. Ο βασικός άξονας των απόψεών του φίλου μου ήταν ότι:  «ο συσχετισμός των δυνάμεων» δεν επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει τους στόχους του.
 
Το ερώτημα που προκύπτει, αμέσως, είναι τότε γιατί δεν το δηλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ελληνικό Λαό, παρά τον κοροϊδεύει;

Τι σχέση όμως έχει ο «συσχετισμός των δυνάμεων» με την διατήρηση του Καλλικράτη και του Καποδίστρια που καταργούν το άρθρο 102&2 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει τα δικαιώματα της Αυτοδιοίκησης;

Ο φίλος μου μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ό,τι και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ είναι λάθος.

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να ξεκαθαρίσει τους σκοπούς του.

Εκτός και εάν ισχύει αυτό που φωναχτά σε διάδρομο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μου εξομολογήθηκε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημά μου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αυτή τη πολιτική: «Χρειαζόμαστε Ψυχιατρείο».

Μ.Γλέζος

24-02-2017

foto αρχείου @lefteria