Ανοιχτά Σπίτια: Φιλοξένησε για μία ημέρα μία οικογένεια προσφύγων

Η ΑΡΣΙΣ– Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε συνεργασία με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Terre des Hommes, πρόκειται να υλοποιήσει στο προσεχές διάστημα ένα νέο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας (Δερβένι ALEXYL, Δερβένι Δίον (Hope, Μουριές Κιλκίς) που λειτουργούν στο Ν.Θεσσαλονίκης.

Στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης των προσφύγων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, η υποστήριξη της ενεργούς συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και η ανάπτυξη σχέσεων με τον τοπικό πληθυσμό.

img70127_5a54bb0a3e4bfc3bc2c8d77d63f77d39Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οικογένειες από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να φιλοξενήσουν για μια ημέρα μια οικογένεια προσφύγων και να συμμετάσχουν σε κοινές δραστηριότητες (φαγητό, βόλτα, αθλητική δραστηριότητα κτλ).

Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν καθημερινά (09:00 – 17:00) με τη συντονίστρια του προγράμματος Μαρία Κουσκούκη (τηλ.6980687742) για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

enallaktikos