Στις 13 Μάρτη δικάζουν τις Σκουριές

Η εταιρεία « ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ,σαν πολιτική αγωγή και η αστυνομία σαν μάρτυρας κατηγορίας ενάντια στην κοινωνία και στους κατοίκους της περιοχής για να επιβεβαιωθεί και για να κατισχύσει το «ποινικό δίκαιο του εχθρού».

Η Αστυνομία της Αρναίας που βασικός της υλικοτεχνικός χορηγός είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κατασκεύασε με τη βοήθεια του Ελληνικού κράτους και των κυβερνήσεων, αυτή την πλεκτάνη για να φυλακίσει και στη συνέχεια να αποθαρρύνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη.

Ο αγώνας αυτός με την επιμονή των κατοίκων μετατράπηκε σε πανελλαδικό σύμβολο αντίστασης ενάντια στην καταστροφή της φύσης από την κερδοσκοπία και την αρπαγή των φυσικών πόρων από τη ληστρική επιδρομή του κεφαλαίου και των εταιρειών. Πάνω όμως στην αλήθεια αυτού του αγώνα παίχτηκαν πολλά πολιτικάντικα ψέματα από αρκετούς στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν το αδιαμεσολάβητο σε κομματική μεσολάβηση και συνδιαλλαγή.

Η Αριστερά διαμέσου του Σύριζα που φαινομενικά «πρωτοστατούσε» ενάντια στην εξόρυξη ήταν αυτή που κρατούσε το μαχαίρι της προδοσίας και το οποίο όταν έγινε κυβέρνηση έχωσε βαθειά μέσα στο κοινωνικό σώμα των κατοίκων της περιοχής ενώ ταυτόχρονα διέψευσε όσους είχαν πιστέψει σε μια πολιτική- κομματική λύση. Ο καλύτερος υπηρέτης της Ελντοράντο αποδείχθηκε η κυβέρνηση σύριζα-ανέλ.

Ο Αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυταπάτες και επαναδημιουργεί καινούργιες σχέσεις αλληλεγγύης και αντίστασης.

Στις 13 Μαρτίου 2017 στο Τριμελές Κακουργηματικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, δικάζονται ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης», κάτοικοι που χωρίς κανένα απολύτως υλικό όφελος, αγωνίζονται μαζί με όλους εμάς, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των παιδιών τους και κυρίως κατά της υλοποίησης ενός επενδυτικού σχεδίου μη εγκεκριμένου, και το οποίο λόγω και της μη εφαρμοσιμότητας της μεθόδου μεταλλουργίας FS (flash smelting), δεν νομιμοποιείται να εγκριθεί ούτε στο μέλλον.

Παράλληλα στην Αθήνα η επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική διοργανώνει εκδήλωση για τη δίκη με διωκόμενους αλλά και για να παρουσιάσει για πρώτη φορά την έρευνα μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξόρυξης στο νοσότρος την Τρίτη στις 7 Μάρτη 20.μμ

Να σταματήσουν οι διώξεις και η εξόρυξη

Καλούμε ΟΛΟΥΣ(άτομα, συλλογικότητες ,οργανώσεις) σε:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

Παναγιώτης Μποχώτης κατηγορούμενος της δίκης στις 13Μάρτη

– Παρουσίαση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Αντώνης Μπρούμας Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

7 Μάρτη Τρίτη 20.00μμ Νοσότρος (Θεμιστοκλέους 66)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΑΤΤΙΚΗΣ)

athens.indymedia.org