Συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

Με ανακοίνωσή της η κατάληψη Rosa Nera καλεί σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία στη Λεωφόρο Σούδας, στον κόβμο για Χρυσοπηγή, το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, ενάντια στη δημιουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής

Το νεοναζιστικό κόμμα επιχειρεί να ανοίξει γραφεία στα Χανιά – Να μας βρουν απέναντι!

Σε μια περίοδο που οι μιλιταριστές και ο στρατός αναζητούν πάλι πολιτικό ρόλο και ανακοινώνουν «θερμά επεισόδια πολέμου», οι νεοναζί της χιτλερικής αυγής ψάχνουν κι αυτοί το ρόλο τους. Κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει το νεοναζιστικό κόμμα και οι ψηφοφόροι του.

Πρόκειται για οπαδούς ρατσιστικών θεωριών που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερες και κατώτερες βιολογικά φυλές. Σεξιστές, που θεωρούν πως η θέση της γυναίκας είναι βιολογικά και κοινωνικά  κατώτερη.

Eίναι αντισημίτες, οπαδοί των κρεματορίων και θαυμαστές του Άουσβιτς. Οι κύκλοι τους συνδέονται με τις μαφίες της παραοικονομίας.

Είναι ομοφοβικοί και εχθροί των κοινωνικών και των εργατικών κινημάτων. Καθώς έχουν οπαδούς, πελάτες και ψηφοφόρους στα αστυνομικά τμήματα, οι χιτλεραυγήτες επιτίθενται συχνά με τις πλάτες ρατσιστών μπάτσων και έχουν δολοφονήσει τον αγωνιστή Παύλο Φύσσα και  το μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Η προσπάθειά τους να ανοίξουν γραφεία μίσους στα Χανιά θα μας βρει απέναντι.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη λεωφόρο Σούδας, στον κόμβο για χρυσοπηγή (Καλυκάς), Σάββατο 25 Μαρτίου – ώρα 17:00

Μετά την κατάληψη Rosa Nera και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστικών Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί σε διαδήλωση – διαμαρτυρία ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 25/3 και ώρα 5μ.μ. στη λεωφόρο Σούδας στον κόμβο για Χρυσοπηγή.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

Με το προκλητικό τίτλο «Περιφερειακή Διοίκηση», που παραπέμπει στο Kommandantur(Κεντρική Διοίκηση) η εγκληματική οργάνωση Χρυσή  Αυγή τολμά να ανοίξει ξανά γραφεία στα Χανιά.

Τη στιγμή που στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποδεικνύονται συνεχώς τα εγκλήματά τους, αλλά και ο οργανωμένος χαρακτήρας στον τρόπο τέλεσής τους, οι νεοναζί επιχειρούν να απλώσουν ξανά τη δράση τους στην πόλη.

Δεν πρόκειται για γραφεία ενός ακόμη πολιτικού κόμματος. Σε  κάθε πόλη και γειτονιά όπου ανοίγουν παρόμοια γραφεία αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των ρατσιστικών επιθέσεων, καθώς και των επιθέσεων ενάντια σε όσους διαφωνούν με τη ναζιστική τους ιδεολογία. Στο παρελθόν τα γραφεία που είχαν ανοίξει στο κέντρο της πόλης αποτέλεσαν ορμητήριο για τη συστηματική προσπάθεια που έκανε η Χρυσή Αυγή να στήσει τάγματα εφόδου και στα Χανιά. Δεν ξεχνάμε τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις σε μετανάστες, σε εργαζόμενους, σε αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, τη σωρεία  δικών που έστησαν σε συνεργασία με την ασφάλεια εις βάρος όσων αγωνίζονταν ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια, το ρατσισμό και τον πόλεμο.

Προσπαθούν ανοίγοντας ξανά γραφεία να εκμεταλλευτούν το κλίμα οργής και απογοήτευσης που έχει διαμορφωθεί από τη συνέχιση των πολιτικών της άγριας λιτότητας των μνημονίων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στο όνομα της αξιολόγησης και των πλεονασμάτων ετοιμάζει νέες θυσίες για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις πολιτικές της Ευρώπης – φρούριο που έχει πλήρως υιοθετήσει και η ελληνική κυβέρνηση πνίγοντας πρόσφυγες στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και κλείνοντας όσους διασώθηκαν μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης – κολαστήρια καταπατώντας κάθε έννοια  ασύλου.

Η αντίσταση του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, οι μεγάλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές διαδηλώσεις τους έδιωξαν από το κέντρο της πόλης και τους ανάγκασαν να κλείσουν τα γραφεία τους στη Τζανακάκη. Τώρα επιχειρούν να τα ανοίξουν  σε μια περιοχή απομακρυσμένη, όπου ζουν αρκετοί φτωχοί και μετανάστες, μακριά από την τουριστική βιτρίνα της πόλης και που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Ελπίζουν έτσι ότι θα οργανώσουν το «έργο» τους απερίσπαστοι από το αντιφασιστικό κίνημα. Είναι γελασμένοι.

Ο λαός στη Κρήτη και στα Χανιά δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα εγκλήματα των χιτλερικών ορδών που αποτελούν το ίνδαλμα και την ιδεολογική αναφορά της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνά τις σφαγές στην Κάντανο, το Κοντομαρί, τ΄Ανώγεια και τη Βιάννου. Δεν ξεχνάμε το Ολοκαύτωμα και τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου. Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφόνησαν. Αυτοί που στις γιορτές τους χαιρετούν ναζιστικά κάτω από τη σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό και τραγουδούν τον ύμνο της χιτλερικής Γερμανίας παράλληλα με τον εθνικό ύμνο, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε από τα βίντεο που οι ίδιοι γυρνούσαν, δεν έχουν καμία θέση στα Χανιά. Η θέση τους είναι βαθιά στη φυλακή.

Όλοι στην αντιφασιστή διαδήλωση ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 25/3 και ώρα 5μ.μ. στη λεωφόρο Σούδας στον κόμβο για Χρυσοπηγή.

agonaskritis