Γιά τον πρόσφυγα που υποτίθεται πώς «αυτοπυρπολήθηκε»

Χίος, 30/3/2017:

Eνας 29χρονος πρόσφυγας απειλούσε να αυτοπυρποληθεί σήμερα στη ΒΙΑΛ, κάτι που τελικά πράγματι έγινε μετά την αψυχολόγητη αντίδραση του προφανώς ανεκπαίδευτου αστυνομικού που έπεσε πάνω του και τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο 29χρονος εχει εγκαύματα στο 85% του σώματός του και θα μεταφερθεί στην Αθήνα επειγόντως.

Συμφωνα με άλλο πρόσφυγα, ο 29χρονος που δεν άντεχε άλλο τις συνθήκες «ήθελε απλώς να μιλήσει, τότε επεσε πανω του ο αστυνομικός και έγινε ό,τι έγινε»

ΥΓ.: Προβληματιστήκαμε αν πρέπει να ανεβάσουμε το βιντεο, δεν θέλουμε η φρίκη να γίνεται θέαμα. Το αποφασίσαμε γιατί αποτελεί ντοκουμέντο.

(το σχόλιο από το Chios Refugees InfoPoint – Σελίδα ενημέρωσης για τους Πρόσφυγες στη Χίο )

Lefteria:Πρίν μερικές ημέρες οι γιατροί χωρίς σύνορα  καί οι γιατροί του κόσμου είχαν επισημάνει πώς οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στά hotspot αφενός αφετέρου ο εγκλεισμός τών προσφύγων είναι αρνητικοί παράγοντες γιά την ψυχολογία τους.

 Οι άνθρωποι έρχονται από μιά χώρα πού βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση,έχουν βιώσει άσχημες καταστάσεις,είτε έχουν βασανιστεί είτε έχουν βιώσει βομβαρδισμούς,  δίχως να τούς δίνει καμία σημασία τους μαντρώνουν κυριολεκτικά  στά Hotspot (τά υποτιθέμενα κέντρα  φιλοξενίας )άς θυμηθούμε τίς εικόνες ντροπής από τη ΒΙΑΛ πρίν λίγες ημέρες….η αντίδραση του πρόσφυγα άν μη τί άλλο ήταν λογική

Μάς έστειλαν ένα  βίντεο πρίν λίγο σχετικά με την υποτιθέμενο αυτοπυρπολισμό του πρόσφυγα

στό βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η απερισκεψία  του αστυνομικού και η ευθύνη του γιά το συμβάν