Ποιος είναι ο τρομοκράτης ;;;

«Αφρούς απ το στόμα βγάζει ο Ερντογαν και οι οπαδοί του, επειδή δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι, όπου ανάμεσα τους μερικοί κρατούν φωτογραφίες του Οτσαλαν, μπορούν στην Γερμανία α να διαδηλώνουν νόμιμα και ειρηνικά ενάντια στην κατάλυση της τουρκικής δημοκρατίας που έχει βάλει σκοπό ο Ερντογαν.

Για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης καταγγέλλουν λοιπόν οι Τούρκοι την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, μόνο που η ερώτηση εδω είναι ποιος πραγματικά και ουσιαστικά είναι ο τρομοκράτης.

Πρέπει να θεωρείται τρομοκράτης ο Οτσαλαν που βρίσκεται εδω και 18 χρόνια φυλακισμένος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ιμραλι ή ο πρόεδρος Ερντογάν που έχει διατάξει το κυνήγι και τις φυλακίσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτικών του αντιπάλων μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι νόμιμα εκλεγμένοι βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ;

Είναι τρομοκράτης ο άντρας που αν και φυλακισμένος έχει ανακοινώσει εδω και χρόνια την ανακωχή των πολεμικών συγκρούσεων και τον τερματισμό κάθε τρομοκρατικής επίθεσης απ την πλευρά του PKK
ή είναι τρομοκράτης ο πρόεδρος της Τουρκίας που έχει διατάξει έναν φονικό πόλεμο στις κουρδικές περιοχές χωρίς καμία διάκριση και προστασία για τους αμάχους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ από τον Ιούλιο 2015 ο τουρκικός στρατός έχει εκδιώξει πάνω από 300 χιλιάδες κατοίκους από τα χωριά τους και έχει καταστρέψει ολοσχερώς τα σπίτια τους , χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί καθώς και χιλιάδες γυναίκες έχουν βασανιστεί και βιαστεί.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ;

Σίγουρα δεν μπορούμε να θεωρήσουμε το PKK για αγγελούδια της ειρήνης εφόσον έχει βάψει τα χέρια του στο αίμα, όμως δεν γίνεται συζήτηση πια για το PKK αλλά για ολόκληρη την αντιπολίτευση….
Δάσκαλοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι όπως για παράδειγμα ο Ντενιζ Γιουτσελ κατηγορούνται για τρομοκρατία, μόνο και μονο γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να βουλώσουν το στόμα τους παρακολουθώντας σιωπηλά την κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα.

Γι αυτό το λόγο είναι καιρός η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας να πει ξεκάθαρα στην Τουρκία πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας υπαγορεύει ποιος πρέπει να θεωρείται εδω στην Γερμανία σαν τρομοκράτης.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρεί  την Γερμανία ηθικό αυτουργό και πνευματικά συνένοχο ενός καθεστώτος που πατάει επί πτωμάτων με στόχο να επιβάλει την αποκλειστική του εξουσία..»

Σχόλιο από την  Ελευθερία Ψυχογιού 

Το ερώτημα που ουσιαστικά πρέπει να τεθεί είναι ,γιατί το ΡΚΚ είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας τρομοκρατικών επιθέσεων της Ε.Ε. , ενώ οι στόχοι του ήταν πάντα και μόνο στρατιωτικοί και καταδικάζει τα τυφλά κτυπήματα εναντίων πολιτών ;
Επίσης γιατί ενώ το ΡΚΚ ενώ πολεμά ξεκάθαρα το ΙSIS στην Συρία και παντού , τόσο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ  και η Ε.Ε. το θεωρούν επισήμως τρομοκράτη οργάνωση ,ενώ δεν κινδυνεύουν ,ούτε ποτέ κινδύνεψαν από αυτό οι λαοί τους ;

Η απάντηση είναι προφανής !

Αυτό συμβαίνει ,διότι το ΡΚΚ υπερασπίζεται μια αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία ,οπού οι άνθρωποι συνεργάζονται ελεύθερα ως ίσοι . Αυτό μπορεί να επιτευχτεί δίνοντας τον άμεσο έλεγχο των μέσων παραγωγής και την ευθύνη των πολιτικών αποφάσεων στην εργατική τάξη ή ευρύτερα στην κοινωνία με αμεσοδημοκτρατικές διεργασίες . Ο τρόπος που λειτουργούν τα κουρδικά καντόνια στην Συρία , καθώς και η διάθεση των Κούρδων δημάρχων μέσα στην Τουρκία για αμεσοδημοκτρατικές διεργασίες δεν ήταν μόνο κόντρα στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν ,αλλά και κακό σπυρί στην μούρη του καπιταλισμού

Στην Ελλάδα η δήθεν αριστερή κυβέρνηση όχι μόνο σιώπησε τραγικά στα εγκλήματα κατά του κουρδικού λαού τα τελευταία χρόνια , αλλά υπέγραψε το «ασφαλής χώρα η Τουρκία» με επιπτώσεις τραγικές και για τους πρόσφυγες αλλά και για κάθε φωνή λογικής στην Μ. Ανατολή . Ουσιαστικά το ΡΚΚ θεωρείται «τρομοκράτης» ,διότι μέσα από τις απόψεις και τις τακτικές του ,μάχεται όχι μόνο τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό αλλά και την υποδούλωση των λαών της Μ. Ανατολής σε ντόπιους και ξένους δυνάστες.

Θα έπρεπε να είναι λοιπόν αίτημα κάθε διεθνιστικής αριστεράς κι απαίτηση να μην θεωρείται το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση !

Ένα άλλο λοιπόν ερώτημα είναι «το αν είναι» κι αν δεν είναι «Γιατί ;»

Μετάφραση:Γιάννη Βασσάλος