Ο γιoς του Νίκου Τεμπονέρα για τη σήραγγα με το όνομα του πατέρα του

Το όνομα του αγωνιστή καθηγητή, μαθηματικού, Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91 από τον δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα και πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Καλαμπόκα, δόθηκε σε μία από τις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού που εγκαινιάστηκαν χθες.

Ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης, έγραψε για το γεγονός αυτό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Ο Νίκος Τεμπονέρας σε όλη την πορεία της ζωής του “άνοιγε δρόμους”. Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του για δημοκρατία, ελευθερία, δημόσια δωρεάν παιδεία, δεν δίστασε να βάλει το κεφάλι του μπροστά στα παρακρατικά λοστάρια του φασισμού και να λάβει θέση ανάμεσα στους λαϊκούς αγωνιστές της Νεοελληνικής Ιστορίας».

Προσέθεσε, δε, ότι «ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, δεν τους χρειάστηκε ποτέ. Το όνομά του θα συνεχίσει να αντηχεί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για δουλειά, γνώση, αξιοπρεπή ζωή», συμπληρώνει και καταλήγοντας επισημαίνει ότι «τα εγκαίνια της σήραγγας με το όνομά του, αποτελούν φόρο τιμής όλων εκείνων, όσων θα συνεχίσουν να πιάνουν το νήμα από εκεί που το άφησε ο αγωνιστής δάσκαλος, μνημείο πάλης και αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί…».

tvxs