Πρωτομαγιά στην Γαλλία

Από την Πέμπτη 27/04/2017, περίπου 1 εκατομμύριο Γάλλοι  διαδηλώνουν σε όλο τή χώρα ενάντια στο δίλημμα που θέτουν οι Γαλλικές εκλογές, με πορείες, καταλήψεις σχολείων και με συγκρούσεις με την αστυνομία, οι πορείες της Πρωτομαγιάς ξάφνιασαν με το μέγεθος τους. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 142.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία εκ των οποίων 30 000 άτομα μόνο στην πρωτεύουσα ενώ το καθεστωτικό Σωματείο CGT μιλάει για 80.000 άτομα στο Παρίσι και 280.000 σε όλη την επικράτεια.

Πέρυσι, η αστυνομία μίλαγε για 16-17.000 διαδηλωτές στο Παρίσι.

Capture (1).JPG

Τα συνθήματα ήταν «Ούτε Λεπέν , ούτε Μακρόν, ούτε πατρίδα, ούτε αφεντικά», «Ούτε τραπεζίτες, ούτε ρατσιστές, ούτε τραπεζίτες, ούτε φασίστες», «Η αστυνομία που ψηφίζει FN, προστατεύει τις τράπεζες», «Πενθώ την δημοκρατία», «Αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό», «Σταμάτα την πορεία, σβήσε την φλόγα, θα γίνει χαμός» … που αναφέρεται στην «Πορεία» του Μακρόν και την Τρίχρωμη φλόγα του Εθνικού Μετώπου. 

Μερικοί καλούσαν σε «τρίτο γύρο, αυτή την φορά: κοινωνικό!»

Στο πανό των αναρχικών της Νάντης, στην Δυτική Γαλλία, αναγραφόταν «Οι ζωές μας δεν χωρούν πλέον στις κάλπες», ενώ το κάλεσμα των αναρχικών της πόλης Grenoble στα νοτιοανατολικά της χώρας, μίλαγε για «Αυτή η Πρωτομαγιά, θα πρέπει να είναι μια ημέρα της σύγκλισης των αγώνων των εργαζομένων και των αγροτών.»  Τα καθεστωτικά σωματεία δεν ακολούθησαν, όπως το 2002, ενιαία πορεία.

Υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και Black block . Τέσσερις τραυματίες μετράνε Αστυνομική Διεύθυνση Παρισιού και Γαλλικά ΜΑΤ (CRS), ανάμεσα στην Πλατεία της Δημοκρατίας και στην Πλατεία του Έθνους

Πέντε άτομα συνελήφθησαν.

athens.indymedia.org

Βίαιη καταστολή δέν διστάζουν οι αστυνομικοί να επιτεθούν ακόμη και σε φωτορεπόρτερ σπάζοντας τις φωτογραφικές τους μηχανές

Τραυματισμοί 

https://twitter.com/Balou_1711/status/859039353825370112