Χρυσαυγίτες χτυπούσαν το δάσκαλο, κι ο Λαγός έκανε τον επιτηρητή

Στις 17 Ιανουαρίου 2017, χρυσαυγίτες με καθοδηγητή τον υπόδικο βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, εισβάλλουν σε σχολείο του Περάματος για να αποτρέψει την ένταξη στο σχολείο περίπου 25 προσφυγόπουλων. 

Το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία πίσω από τις αντιδράσεις στο σχολείο του Περάματος» της σειράς VICE Specials, έφερε στη δημοσιότητα τη συγκλονιστική μαρτυρία καθαρίστριας του σχολείου η οποία, επιβεβαιώνει τον οργανωμένο και βίαιο χαρακτήρα της επίθεσης: 

«Την προηγούμενη μέρα βγήκα να κάνω μια δουλειά και άκουσα να λένε γονείς ότι “αν έρθουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, εμείς θα φέρουμε τη Χρυσή Αυγή” (…) Το άλλο πρωί, κατά τις 07:30, έξω από το σχολείο ήταν καμιά 10αριά άτομα, μαυροντυμένα, ξυρισμένα, λέω “φαίνονται χρυσαυγίτες”. Μετά, που χτύπησε το κουδούνι, ήταν και ο Λαγός απ’ έξω. Τότε επιβεβαιώσαμε ότι έξω ήταν η Χ.Α.».

«Ο Λαγός ήθελε να μπει οπωσδήποτε, εμείς δεν θέλαμε να μπει. Σπρώχνανε οι έξω, οπισθοχωρήσαμε οι μέσα και μπαίνει με άλλους τέσσερις πίσω του. Ο ένας ρίχνει μια μπουνιά στον δάσκαλο, μετά έβαλαν και οι τέσσερις κάτω τον δάσκαλο και τον έδερναν δίπλα στον Λαγό – κλοτσιές, μπουνιές, γροθιές. Ένας πατέρας χτύπησε μια δασκάλα. Και αφού ο Λαγός τα είδε όλα αυτά, έκανε μια περιφορά και ζήτησε να σβήσουν οι κάμερες των κινητών “Σταματήστε το”. Σήκωσε, έδειξε με το χέρι “τέλος”, φώναξε “τελείωσε”, και γυρίζει και φεύγουν από την πόρτα όλοι σαν να μη συνέβαινε τίποτα».

Δέχτηκα απειλές 

«Όταν βγήκα από το σχολείο (σ.σ. τη μέρα της εισβολής) έξω άκουσα να μου φωνάζουν: “Μωρή βρωμιάρα άντε να πλύνεις καμιά τουαλέτα, μη νομίζεις ότι θα είσαι για πολύ εδώ”. Την άλλη μέρα δέχτηκα στο κινητό τηλεφώνημα με απόκρυψη, βγαίνει μια κασέτα και μου λέει το ίδιο “μωρή βρωμιάρα, δεν θα είσαι ακόμα για πολύ καιρό στο σχολείο”.

Σοκαρίστηκα, δεν το περίμενα, ενημέρωσα το σωματείο. Την άλλη μέρα, στις 04:30 το απόγευμα, ξανά το ίδιο ακριβώς. Με φοβίζουν για να μη συνεχίσω να μιλάω και να υποστηρίζω».

tvxs.gr