Athens Gay Pride «είναι θέμα παιδείας»

Πριν παρουσιάσει το Gay Pride η Σ. Μουτίδου ‘υπακούει στη δική της σεξουαλικότητα’

Η Σοφία Μουτίδου βάφεται στα χρώματα της διαφορετικότητας και της αποδοχής και μιλά για όλους εκείνους που υποκρίνονται, αλλά και τους άλλους που τολμούν με κίνδυνο να χάσουν τη στοργή όσων αγαπούν

Το φετινό Athens Gay Pride έχει σλόγκαν «είναι θέμα παιδείας» και θέλει να βγάλει προς τα έξω την ανάγκη μιας μερίδας ανθρώπων να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, αποδεκτοί και αγαπητοί από την υπόλοιπη κοινωνία. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επέλεξαν φέτος την Σοφία Μουτίδου για την παρουσίαση αυτού του πάρτι, με την ηθοποιό να δέχεται με χαρά την πρόταση.

moutidoy.jpg

Λίγο πριν βρεθεί στο κέντρο με χιλιάδες ανθρώπους που διαδηλώνουν, διασκεδάζουν και δείχνουν πως η σεξουαλική προτίμηση δεν αποτελεί λόγο διάκρισης, η κα. Μουτίδου ανέβασε ένα βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο youtube.

Εκεί αφού ζήτησε από όλους να κλίνουμε τη φράση «υπακούω στη δική μου διαφορετικότητα», σχολίασε:

«Σιχαίνομαι όλους τους διάσημους που κρύβουν την σεξουαλικότητά τους και κοτσάρουν δίπλα τους μια placebo γκόμενα, μόνο και μόνο για να μην χάσουνε τους fans» εξήγησε με νόημα και πρόσθεσε: «Αντίθετα υποκλίνομαι σε όλους τους άσημους που φανερώνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα με κίνδυνο να χάσουν την οικογένειά τους και τη στοργή της μάνας και του πατέρα τους».

Η Σοφία Μουτίδου ντύθηκε στη συνέχεια στα χρώματα του Pride και περιμένει όσους το επιθυμούν στο κέντρο της Αθήνας 

Athens Pride 2017: ‘Η Αθήνα πρωτεύουσα της ελευθερίας και της δημοκρατίας

gay_pride (1)

Για μια ακόμα χρονιά, τη δωδέκατη συνεχόμενη, η πολύχρωμη γιορτή του Athens Pride, πραγματοποιείται στην Αθήνα, για πρώτη φορά, όμως, στην «καρδιά της πόλης», στην πλατεία Συντάγματος. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν φυσικά την πολύχρωμη πορεία των εκπροσώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά και μια σειρά από εκδηλώσεις καλλιτεχνών που δέχτηκαν να συμμετέχουν και φέτος στη γιορτή.

Το κλίμα είναι ζεστό από νωρίς, με δεκάδες ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Δικαίωμα στο σεξουαλικό προσανατολισμό

Από τις 12.00 το μεσημέρι, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ αυτών, των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, η Atlas, που υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», η ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ άνω των 50 χρονών, «Περήφανοι Πρεσβύτεροι» (Proud Seniors) και πολλές άλλες, βρίσκονται στα περίπτερά τους, με έντυπο υλικό και δώρα, συνομιλώντας με τους επισκέπτες και τους περαστικούς για το δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ελευθερία της έκφρασης, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κλπ.

Ουρές κόσμου περιμένουν να βαφτούν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου -σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας- με τη «ζωγραφική προσώπου» (face painting). Πιο δίπλα, άλλοι τυπώνουν πλακάτ, μπλουζάκια και τσάντες με φράσεις, όπως «Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι απλώς άνθρωπος», «Δεν είναι μια φάση», «Είμαι γκέι και σας καίει».

Το φετινό σύνθημα του «Pride», «Θέμα Παιδείας», «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος «παιδεία» «εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

φώτο :Μάνος Φραγκιουδάκης-news247.gr

Ξεκίνησε η πορεία….