Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης Νεντανιάχου

Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης Νεντανιάχου είναι διεύρυνση της ενεργειακής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα- Κύπρο- Ισραήλ που βασίζεται στην κλοπή του Φυσικού Αερίου της Παλαιστίνης.

«Ο λεγόμενος ενεργειακός άξονας Ισραήλ Ελλάδας εξυπηρετεί πρώτιστα το Ισραήλ, που θέλει να εξασφαλίσει την αυτονομία του σε ενέργεια μέσω των κοιτασμάτων «Λεβιάθαν» που βρίσκονται στα σύνορα με το Λίβανο και κοιτασμάτων που κανονικά ανήκουν στους Παλαιστίνιους, αφού βρίσκονται στα όρια της ΑΟΖ της Λωρίδας της Γάζας.

Θα βρει έτσι το Ισραήλ μια διέξοδο από την ασφυξία που του έχει προκαλέσει το ενεργειακό εμπάργκο του Αραβικού Συνδέσμου.

Ωφελημένες θα είναι και οι πολυεθνικές των ΗΠΑ (ιδίως η Noble Energy) οι οποίες έχουν αναλάβει τις σχετικές εργασίες. Οφέλη θα έχει το Ισραήλ και από την τόνωση της πολεμικής του βιομηχανίας, αφού κατά τριήμερη (!) επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας φέρεται να συζητήθηκε το ζήτημα της συμμετοχής του Ισραήλ στα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και η εξαγορά μέρους των εργοστασίων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Κατά τρίτο, όφελος θα έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η τροφοδοσία της από το φυσικό αέριο του «Λεβιάθαν» θα μείωνε την εξάρτησή της από τη Ρωσία. Το όφελος για τη χώρα μας συνίσταται μόνο στο ότι θα αποτελέσει ένα διαμετακομιστικό κέντρο για τη μεταφορά του φυσικού αερίου.

Η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα, πιστή στον ιστορικά εμπορομεσιτικό της ρόλο, προσδοκά ένα κομμάτι των κερδών από τις δραστηριότητες αυτές»

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασάν Καναφάνι»