Δύο χρόνια φυλακή στους χρυσαυγίτες του Ζαρού

Σε δύο χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν οι τρεις χρυσαυγίτες από τον Ζαρό, οι οποίοι τον Νοέμβριο του 2012 είχαν επιτεθεί με κατσούνες σε ομάδα αντιφασιστών που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στην περιοχή.

Την… «πατρότητα» της επίθεσης είχε αναλάβει δημόσια η Χρυσή Αυγή με ειρωνική ανάρτηση στο blog της.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και κατά την έναρξη της δίκης τα θύματα της επίθεσης περιέγραψαν τα γεγονότα της ημέρας εκείνης και ειδικά την επίθεση που δέχτηκαν με χτυπήματα στο κεφάλι όταν κάθισαν σε καφενείο του χωριού μετά την ολοκλήρωση της αφισοκόλλησης.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων μόνο ένας παραδέχτηκε πως χτύπησε τα θύματα, βρισκόμενος όμως σε άμυνα, ενώ οι άλλοι δύο ισχυρίστηκαν πως παρενέβησαν για να σταματήσουν τη συμπλοκή.

blog_xrysi_avgi_zaros
Η… ειρωνική ανάρτηση στο blog της χρυσής Αυγής Κρήτης μετά την επίθεση στο Ζαρό.

Τα θύματα της επίθεσης έχουν ζητήσει η υπόθεση να πάρει κακουργηματικό χαρακτήρα καθώς πρόκειται για οργανωμένη επίθεση από εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν τη μετατροπή του κατηγορητηρίου.

Για του λόγου το αληθές επικαλούνται και ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή Κρήτης λίγες μέρες μετά το περιστατικό, παραδεχόμενη στην ουσία πως η επίθεση έγινε στο όνομα της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Κείμενο: efsyn.gr, 14/6/2017

jailgoldendawn.com