Τά κοράκια τών πλειστηριασμών βγήκαν πάλι παγανιά

Πρώτη ημέρα «επανεκκίνησης» των πλειστηριασμών  μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων και το σημαντικότερο χωρίς όριο στο ποσό της κατάσχεσης που ίσχυε μέχρι πρότινος και με απελευθέρωση αυτών της πρώτης κατοικίας. Ενώ προ των πυλών είναι και η διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μέλη συλλογικοτήτων και κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς συγκεντρώθηκαν και αντέδρασαν στη διεξαγωγή τους.Σήμερα μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν προγραμματισμένοι 14 πλειστηριασμοί ωστόσο το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο.

Μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» εκδίωξαν συμβολαιογράφο καθώς όπως κατήγγειλαν προσπάθησε να προχωρήσει σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επίσης όπως είπε είχε προηγηθεί και άλλος ο οποίος είχε κηρυχθεί άγονος για να πέσει η τιμή του εκπλειστηριάσματος ωστόσο σήμερα ήρθε ο ίδιος συμβολαιογράφος για το ίδιο ακίνητο  Τα μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών άνοιξαν πανό διαμαρτυρίας για την έναρξη της διαδικασίας.

Στη Θεσσαλονίκη να σημειωθεί πως δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός ύστερα από την παρέμβαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων. 

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο της αίθουσας για να μην περάσουν οι συμβολαιογράφοι.

Από τους δέκα προγραμματισμένους οι πέντε ήταν για κατοικίες, ενώ οι διαδηλωτές επέτρεψαν να γίνει μόνο αυτός που αφορούσε κινητά περιουσιακά στοιχεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδη»

Από τό thetoc