Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες αφηγούνται την περιπέτειά τους

Με εργαλεία την εικόνα και την αφήγηση, νεαροί πρόσφυγες οι οποίοι ζουν στην Θεσσαλονίκη, ξετυλίγουν τις δικές τους ιστορίες φυγής σε έκθεση με τίτλο «My life according to me» που εγκαινιάστηκε στον κοινωνικό χώρο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

   «Οι νέοι που αυτή τη στιγμή διαμένουν σε διάφορες δομές στη Θεσσαλονίκη, περιηγήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης και φωτογράφισαν σημεία που θυμίζουν τον τόπο όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν», η Αθηνά Μουρτιάδου από την ομάδα MediaTerraNea, που υλοποίησε τη δράση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «My life according to me» του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ιδρύματος (G.E.F.) που εκπονεί το Πράσινο Ινστιτούτο.

   Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολλαπλών δραστηριοτήτων της MediaΤerraΝea, που πραγματοποιήθηκε από 20 έως 27 Ιουνίου, μέσω του οποίου το Πράσινο Ινστιτούτο, επιχειρεί να επανασυνδέσει το παρελθόν με το παρόν των προσφύγων, προσφέροντάς τους ένα μικρό εργαλείο γνώσης για το μέλλον.

   Η έκθεση με τα φωτογραφικά έργα των νέων προσφύγων, θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και το Σάββατο 8 Ιουλίου (ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 – 22:00).

ΑΠΕ-ΜΠΕ