20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ -Είκοσι φορές μια γιορτή για την ελπίδα που δεν τα βάζει κάτω

Με συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, δρώμενα, κουζίνες και πολλά άλλα το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο πάρκο Γουδή, που ολοκληρώθηκε τη  Κυριακή 2 Ιουλίου και αποτελεί το ετήσιο πιο μεγάλο γεγονός του αντιρατσιστικού κινήματος. 

«’Από μικρό φαινότανε…’ Ε, αυτή δεν είναι η περίπτωσή μας. Γιατί όταν το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είδε το φως της ημέρας, λίγοι πίστευαν ότι όχι μόνο θα επιβίωνε των αντιξοοτήτων, αλλά θα έφτανε αισίως στον (σημαδιακό, όπως και να το κάνουμε) αριθμό 20. Να όμως που φτάσαμε στο 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ», αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

«30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου. Πάμε ξανά για μια ακόμα φορά. Για πούμε πάλι με όση δύναμη έχουμε το δικό μας «Όχι» στον ρατσισμό, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση, τα κλειστά σύνορα, τη Συμφωνία της Ντροπής με την Τουρκία, τα στρατόπεδα, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τις απελάσεις.

Αλλά το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο τα μεγάλα και αναγκαία (πιο αναγκαία από ποτέ!) «Όχι». Είναι και η χαρά του να είμαστε μαζί. Είναι ο πλούτος της επικοινωνίας και οι νέες γλώσσες που γεννιούνται. Η εμπειρία ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά και να γίνουν καλύτερα.

Είκοσι φορές Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Είκοσι φορές μια γιορτή για την ελπίδα που δεν τα βάζει κάτω», καταλήγουν οι διοργανωτές.

artinews.gr