Θεσσαλονίκη: Μπλόκαραν τις εισόδους στό Ειρηνοδικείο

Έναν διαφορετικό τρόπο βρήκαν τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην γίνουν και σήμερα πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο. Μετέβησαν από νωρίς το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο, κουβάλησαν συστοιχίες καρεκλών που βρίσκονται έξω από τις δικαστικές αίθουσες και δύο εξ αυτών, τις τοποθέτησαν στις παράπλευρες εισόδους των Ειρηνοδικείων και οδηγούν στα έδρανα, ενώ μία συστοιχία καρεκλών την τοποθέτησαν στον μεγάλο διάδρομο που οδηγεί προς τις κεντρικές εισόδους των αιθουσών όπου διεξάγονται πλειστηριασμοί.

Τα μέλη του Συντονισμού, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και όσοι συμμετείχαν σε αυτές, κάθισαν στις καρέκλες των πλερικών εισόδων, ενώ η μεγαλύτερη μάζα των συγκεντρωμένων βρέθηκε στον κεντρικό μεγάλο διάδρομο.

Κάποια στιγμή, γύρω στις 4 η ώρα, εμφανίστηκαν δύο συμβολαιογράφοι, αλλά ενημερώθηκαν από τα μέλη του Συντονισμού ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

sintonismos2.jpg

Ήρεμα και χωρίς να συμβεί το παραμικρό, με την… άγρυπνη ματιά της αστυνομίας που περιφέρονταν μέσα στα δικαστήρα, οι συμβολαιογράφοι αποχώρησαν και εν κατακλείδι δεν έγινε πλειστηριασμός σήμερα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Να αναφέρουμε ότι βάση των ανηρτημένων στοιχείων, είχαν προγραμματιστεί τέσσερις νέοι πλειστηριασμοί και ένας από παλαιότερη ημερομηνία που δεν διεξήχθη λόγω παρέμβασης του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι λίγα λεπτά πριν αποχωρήσει το συγκεντρωμένο πλήθος από τα δικαστήρια, άρχισαν να περιφέρονται ένστολοι αστυνομικοί, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει αντιληπτή η παρουσία τους, ενισχύοντας τη γενική αντίληψη ότι οι αστυνομικοί “κρύβονται” μέσα σε γραφεία και σε περίπτωση “θερμού επεισοδίου” είναι έτοιμοι να επέμβουν.

sintonismos3.jpg

Την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Ιουλίου, έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δώδεκα πλειστηριασμοί και τη μεθεπόμενη Τετάρτη οι διπλάσιοι. Αυτό το στοιχείο αποδεικνύει τη μαζικότητα των πλειστηριασμών που σχεδιάζονται να διεξαχθούν μέσα στο καλοκαίρι, ένα στοιχείο που επισημάνθηκε από τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και για τον λόγο αυτό, οργανώνεται μαζικότερη παρουσία ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας.

newreport.gr