Αυτοκίνητο χτύπησε αντιφασίστες διαδηλωτές στο Σάρλοτσβιλ (Video)

Ιδιαίτερα σκληρές εικόνες από την χθεσινή επίθεση που πραγματοποίησε άγνωστος με αυτοκίνητο εναντίον διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στη συγκέντρωση του ακροδεξιού κινήματος Alt-Right, της Κού Κλουξ Κλαν και άλλων νεοναζιστικών ομάδων.

Οι αρχές είχαν θέσει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το προηγούμενο βράδυ νεοναζί διαδηλωτές είχαν πραγματοποιήσει πορείες με πυρσούς, στα πρότυπα των μεγάλων χιτλερικών συγκεντρώσεων στη Νυρεμβέργη.

Oι φασίστες και ρατσιστές διαδηλωτές, οι οποίοι στις εκλογές είχαν στηρίξει μαζικά τον Τραμπ, διαμαρτύρονταν για την αφαίρεση συμβόλων του αμερικανικού εμφυλίου και κυρίως ενός αγάλματος του στρατηγού Robert E Lee, από τις τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής – τις 11 πολιτείες που διατηρούσαν το καθεστώς δουλείας.

DGki3bqV0AAbQMQ.jpg

Ένας από τους διοργανωτές της φασιστικής εκδήλωσης, o Μάθιου Χέιμπαχ, είχε υποστηρίξει στο λογαριασμό του στο Facebook ότι η Χρυσή Αυγή είχε στείλει επιστολή υποστήριξης για να διαβαστεί από τους διοργανωτές. Υπενθυμίζεται ότι η Κου Κλουξ Κλαν, που συμμετείχε στη διοργάνωση, πραγματοποιούσε επιθέσεις εναντίον Ελλήνων μεταναστών.

info-war.gr

Lefteria:

Γιά την ιστορία δείτε εδώ

Καλοκαίρι, δουλειά δεν έχουμε, καιρό είχαμε να ασχοληθούμε κιόλας, οι «φίλοι μας», τα πρωτόζωα της ΧΑ στην εφημερίδα τους έχουν αφιέρωμα στον Matthew Heimbach, ο οποίος έχει ιδρύσει στις ΗΠΑ το Traditionalist Workers Party, το συγκεκριμένο κόμμα έχει σαν ιδεολογία του την λευκή υπεροχή, τον λευκό εθνικισμό και τον λευκό αυτονομισμό (τόσο λευκό ούτε στο Λευκό Όρος στις Άλπεις).

Ο εν λόγω κυριούλης (που πέρισυ πέρασε και μια βολτούλα από τη βουλή) επίσης χαιρέτισε το δημοψήφισμα του Brexit ως τη μεγαλύτερη νίκη του εθνικισμού από το 1933 (βάλτε στο φίλο μας το Γούγλη 1933 και Γερμανία και θα καταλάβετε). Αλλά προς θεού οι χρυσαυγίτες ακόμη και με κάτι γελοίες αποφάσεις δικαστών στη Λέσβο δεν είναι ναζί.

ΥΓ. Ο Ρουβίκωνας στη Βουλή για μια αδικία και τα τρικάκια του είναι προσβολή για τη δημοκρατία, ο ναζί από την άλλη είναι στολίδι φαντάζομαι.

Advertisements