Πανελλαδική Συγκέντρωση κατά των ηλεκτρονικών πλεισηριασμών στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Με τη στήριξη και τη συμμετοχή Συντονισμών Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας απ΄ όλη τη χώρα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αγρίνιο, Λαμία, Πέλλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Λάρισα, Ναύπλιο, Πάτρα) προχωρούν οι διαδικασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της πανελλαδικής συγκέντρωσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 2μ.μ. και τη συνέλευση του κινήματος στις 5μ.μ. (ΠΟΕ-ΟΤΑ, πλατεία Καραϊσκάκη).

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, από τη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 31/8, στις 7π.μ. από το άγαλμα του Βενιζέλου ενώ η επιστροφή θα γίνει το βράδυ της ίδιας μέρας.

Αφίσα 31-8.jpg

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, με την εταιρεία Newsphone να έχει αναλάβει την κατασκευή και συντήρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η εφαρμογή τους έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, από κινήματα, αντιπολίτευση αλλά και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις τω τελευταίων, η κυβέρνηση ψήφισε τον Αύγουστο τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τροποποιείται το άρθρο 98 του Κώδικα Συμβολαιογράφων προκειμένου να καταστεί σαφής ο σωματειακός χαρακτήρας των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και δίδεται η δυνατότητα στους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, εάν προβαίνουν σε συμβάσεις υπέρ των μελών τους, αυτές να διέπονται από το ιδιωτικό δίκαιο. Βάσει αυτής της τροπολογίας, ακόμα κι αν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μεμονωμένα οι συμβολαιογράφοι θα μπορούν να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αίτημα για συνάντηση με Κοντωνή

Παράλληλα, οι συλλογικότητες και Πρωτοβουλίες που συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση έχουν απευθύνει αίτημα για συνάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντωνή.

Όπως αναφέρουν στο δημόσιο αίτημα τους:

κ. Υπουργέ,
Συντονισμοί Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς από όλη τη χώρα οργανώνουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, στις 2μ.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα των πλειστηριασμών και της έλλειψης προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Στα πλαίσια της συγκέντρωσης ζητάμε να έχουμε συνάντηση μαζί σας για να σας εκθέσουμε τα αιτήματα του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

thepressproject.gr