Πρώτο Θέμα = Πρώτη γλίτσα

Το 360€ μισθός δεν παραπέμπει σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΑΝΕΛ, τρόικα, Σόιμπλε κοκ. Αλλά στον… Στάλιν. Πρώτο Θέμα = Πρώτη γλίτσα».
Αυτό αναφέρει του τουιτάρισμα του Νίκου Μπογιόπουλου με το οποίο σχολιάζεται το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης εφημερίδας του «Κομιστή».

Συμφωνώντας απόλυτα με την εκτίμηση του δημοσιογράφου για τον ρόλο αυτής της φυλλάδας θα προσθέσουμε και ένα απόσπασμα από περασμένο κείμενο  του ίδιου για το ποιόν του εκδότη αυτής της έντυπης πατσαβούρας:

Ο δημόσιος βίος κατακλύζεται τα τελευταία χρόνια από διάφορες γλίτσες, που επιπλέουν στον αφρό της βιομηχανίας του θεάματος.
Τύποι λαθρόβιοι που η αθλιότητα και η ποταπότητά τους ισοδυναμούν με «αρετή» και εφαλτήριο «επιτυχίας». Στο βούρκο, άλλωστε, μέσα από τον οποίο παράγονται και μέσα στον οποίο «μεγαλουργούν» οι γλίτσες, αυτά ακριβώς είναι τα κριτήρια της «επιτυχίας»: Η ποταπότητα και η αθλιότητα.

Τέτοια περίπτωση γλίτσας είναι ο Θεμιστοκλής (σ.σ.: στην πορεία το έκανε «Θέμος») Αναστασιάδης. …

Στο πλαίσιο των κύριων δραστηριοτήτων του, όταν δηλαδή δεν διαφημίζει τη Χρυσή Αυγή, ο Θέμος (ο γλίτσας) Αναστασιάδης εντοπίζεται ενίοτε να πρωταγωνιστεί σε μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις με βιζιτούδες πολυτελείας σε ρόλους που θα ζήλευαν ακόμα και οι κανονικοί νταβατζήδες κι άλλοτε σε ρόλους βιντεοκομιστή προς και από τα Μέγαρα Μαξίμου. 

tsak-giorgis