Κρήτη: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και πολίτες που αντιδρούσαν σε εκποίηση λαϊκής περιουσίας σε αμερικανικό fund (Βίντεο)

Πολύ αισιόδοξη η λαϊκή αντίδραση που υπήρξε σήμερα το πρωί, όταν με την συνοδεία των δυνάμεων καταστολής, εκπρόσωπος αμερικανικού fund, προσπάθησε να κατασχέσει κατάστημα Ρεθυμνιώτη, του οποίου το δάνειο έχει εξαγοραστεί από την αμερικανική εταιρεία.

Αν και από νωρίς το πρωί, όλη η ευρύτερη περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εμποδιστεί η παρουσία και η αντίδραση πολιτών, προκειμένου χωρίς πρόβλημα η λαϊκή περιουσία να περάσει στην κατοχή του ξένου fund,  οι πολίτες προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ, για να αποτρέψουν την εγκληματική αυτή ενέργεια που γινόταν και με τις κυβερνητικές ευλογίες.

Τοπικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι προκλήθηκαν και υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο τεχνικού που είχε κληθεί να τοποθετήσει συναγερμό, ενώ από την οργή του πλήθους δεν γλίτωσαν ο εκπρόσωπος του fund και ο δικαστικός επιμελητής. Απ’ τους συγκεντρωμένους υπήρξαν δυο συλλήψεις.

Προφανώς και λόγω της ημέρας, η λαϊκή παρουσία δεν είχε την μαζικότητα και την δυναμική που απαιτούσε η περίσταση και έτσι έγινε κατορθωτό η λαϊκή αυτή περιουσία να περάσει στα νύχια των ξένων αρπακτικών.

Εδώ μπαίνει και μια άλλη παράμετρος πολύ σημαντική.

 Με τα ¨κοράκια» συνεργάστηκαν -προφανώς με κάποιο αντίτιμο- και κάποια «παρτάκηδες» χωρίς καμιά κοινωνική συνείδηση επαγγελματίες. Αναφερόμαστε στον τεχνικό που τοποθέτησε τον συναγερμό και στον κλειδαρά που άλλαξε τις κλειδαριές. Η πρώτη αντίδραση που πρέπει να υπάρξει είναι να γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους και οι επιχειρήσεις τους. Αυτή η απανθρωπιά τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Μέσα από κοινωνικά δίκτυα και ιστότοπους να δημιουργηθεί καμπάνια που να τους στοιχίσει οικονομικά σαν απάντηση, ότι έγιναν τσιράκια των κορακιών.

Υ.Γ. Λίγη ώρα μετά απ’ αυτό το επεισόδιο, ξέσπασε φωτιά, λόγω εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου,  εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων. Δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτή η επίθεση συνδέεται με τον πλειστηριασμό λαϊκής περιουσίας που προϋπήρξε.

tsak-giorgis