Μπογιόπουλος και καθηγητής γεωλογίας για την Eldorando

Ας σχολιάσουμε τα όσα ακούστηκαν σήμερα στον ρ/σ Realfm και στην εκπομπή που παρουσιάζουν Μπογιόπουλος – Παπαπαναγιώτου.

Σίγουρα είναι άχαρο, αλλά πιθανόν, να είναι αρκετά προσοδοφόρο το να μην κρατάς ούτε τα προσχήματα της δημοσιογραφικής ιδιότητας που επικαλείσαι και να μετατρέπεσαι σε ένα φερέφωνο μια πολυεθνικής εταιρείας.   

Ο λόγος για τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Αν και η απελπισμένη προσπάθεια του να μεταβληθεί σε ντουντούκα της πολυεθνικής Eldorado Gold, τον έφτασε στο σημείο να γελοιοποιηθεί, να εξευτελιστεί στην ουσία, δημόσια, από τον συμπαρουσιαστή του Νίκο Μπογιόπουλο και από τον Κυριάκο Παναγιωτόπουλο, ομότιμο καθηγητή εδαφολογίας, που έκανε παρέμβαση στην ραδιοφωνική τους εκπομπή, αυτός συνέχισε ακάθεκτος να παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος τύπου της Eldorado.

Δεν θα επαναλάβουμε τα όσα έχουμε γράψει για τις καταστροφικές –σε περιβάλλον και ανθρώπους- εξορυκτικές δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός (συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα) και της καναδικής Eldorado Gold.
Θα αδικούσαμε επίσης αν κάναμε μερική παρουσίαση στο ηχητικό που παραθέτουμε. Αν, λοιπόν, και είναι αρκετά μεγάλο (διαρκεί 35 λεπτά) θα σας συνιστούσαμε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο

Υ.Γ: Διαφωνούμε κάθετα με την εκτίμηση που διατύπωσε ο επιστήμονας Παναγιωτόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στον Μ. Παπαπαναγιώτου του απέδωσε «ότι δεν έχει καθόλου καλή πληροφόρηση». Προφανώς ευγενικά τοποθετούμενος ο καθηγητής εδαφολογίας δεν θα μπορούσε να αποδώσει στον δημοσιογράφο ότι έχει γίνει ιμάντας μεταβίβασης των θέσεων της Eldorado.

Σε κακόπιστους πάντως όπως εμείς μας ήρθε ασυναίσθητα στο μυαλό η ατάκα του Σπύρου Καλογήρου στην ταινία «Λόλα»: ¨Είναι πολλά τα λεφτά Αρη».

tsak-giorgis