Νέα αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης καταστρέφει εντελώς τον Τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα

.Η απόφαση για την απαγόρευση τουριστών από τρίτες χώρες και ειδικότερα από τη Σερβία ελήφθη χτες το βράδυ και ενώ οι τουρίστες από τη Σερβία κυρίως ήταν στο δρόμο για τη χώρα μας με αποτέλεσμα ουρές στα σύνορα Βουλγαρίας Ελλάδας 15 χιλιομέτρων.

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους τουρίστες με την αδιανόητη αιφνιδιαστική απόφαση κάποιων εκεί στην Αθήνα που κάνουν πως κυβερνούν και διαλύουν ότι απέμεινε από την»πανδημία»…
Να σημειώσουμε ότι η Βουλγαρία, επίσης μέλος της ΕΕ , άνοιξε κανονικά τα σύνορά της με τη Σερβία…
Αριστοφάνης

Με αλλαγή κανονισμών της χώρας σε ΦΕΚ απαγορεύεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η είσοδος πολιτών τρίτων χωρών από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε σε τουριστικούς προορισμούς της Β. Ελλάδος –κυρίως στην Πιερία, τη Χαλκιδική και την..
ευρύτερη Kαβάλα- από το γεγονός ότι με αλλαγή των κανονισμών της χώρας σε ΦΕΚ που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής απαγορεύεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η είσοδος πολιτών τρίτων χωρών από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Θύματα αυτής της κατάστασης υπήρξαν αρκετοί Σέρβοι, οι οποίοι έχοντας κρατήσεις σε καταλύματα ξεκίνησαν από το Βελιγράδι, το Νις και άλλες πόλεις οδικώς για την Ελλάδα, αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Κάτι που ίσχυε πριν την χθεσινοβραδινή αιφνιδιαστική αλλαγή, που μετέθεσε το άνοιγμα των συνόρων για τους πολίτες τρίτων χωρών από τις 15 στις 30 Ιουνίου.

Οι διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς –όπως λένε- θα μπορούσε η αλλαγή να γίνει την Παρασκευή, ώστε να ενημερωθούν και να μην ξεκινήσουν. 

http://www.voria.gr