Ανατριχιαστική παραδοχή Γεραπετρίτη: «Τα SMS έχουν παιδαγωγική λειτουργία και συμβολισμό»

Νερό στο μύλο, όχι μόνο των αρνητών, αλλά και των λογικών, ανθρώπινων αντιδράσεων μιας κοινωνίας που ζεί επί ένα περίπου χρόνο, υπό περιορισμό, εριξε σήμερα άλλο ένα στέλεχος της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μετά από ένα φονικό, μακρόχρονο και καταστρεπτικό από όλες τις απόψεις λοκντάουν, θα περίμενε κανείς από τα στελέχη της κυβέρνησης να είναι πιο προσεκτικά στις δηλώσεις τους. Εκτός βέβαια και αν η στρατηγική είναι -όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές- να προκαλέσουν την οργή του κόσμου και να του επιρρίψουν τις ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας.

«Ευσεβώς, θα μου επιτρέψετε να πω ότι διαφωνώ», είπε ο υπουργός Επικρατείας, όταν ο δημοσιογράφος της σημερινής (29/04) εκπομπής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αναρωτήθηκε για τη χρησιμότητα διατήρησης των SMS.

«Υπάρχει πάντοτε στα SMS και ένας συμβολισμός, πέραν του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; Ότι καταρχής εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελευθερης κυκλοφορίας».

(σ.σ. Προσέξτε, πως στο τέλος της παραπάνω φράσης του, αναιρεί αυτό που είπε -επί λέξει- στην αρχή).

«Επειδή λοιπόν είναι υψηλός ο συμβολισμός και φοβούμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των SMS, θα δημιουργήτω ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελευθερα, ότι θα ξεκινήσει το πάρτι, ότι θα πάμε να διασκεδάσουμε. Όχι. Και φοβάμαι ότι ένα από τα λίγα πράγματα τα οποία έχουν υψηλό συμβολισμό, είναι και το γραπτό μήνυμα. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ. Αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, έχουν και μια λειτουργία, θα μου επιτρέψετε να πω, παιδαγωγική», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης,

2020mag.gr